Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: «Το bullying είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα με πολύ δύσκολη λύση»

20.05.2022 | 17:50 Eνσωμάτωση

Συγκλονισμένη από την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από την τραγική απώλεια του 14χρονου και η σκέψη μας είναι με τους γονείς, την οικογένεια και τους οικείους του. Από την πρώτη στιγμή που το μάθαμε δώσαμε εντολή να διερευνηθεί σε κάθε κατεύθυνση και βάθος το περιστατικό αυτό. Η έρευνα αυτή είναι σε εξέλιξη, είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά», δήλωσε στο Live News η υπουργός Παιδείας.

«Το bullying είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα που δεν έχει εύκολη λύση. Βραχυπρόθεσμα το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό είναι οι ψυχολόγοι και σχολικοί λειτουργοί στα σχολεία».

Όπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως εφαρμόζονται κυρώσεις σε τέτοια περιστατικά όταν αυτά διερευνώνται και αποδεικνύονται. Κάθε καταγγελία ελέγχεται σε βάθος, τόνισε.

«Ο εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά παίρνει διάφορες μορφές. Τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι επιμορφωτικές δράσεις να ανανεώνονται. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσουμε όλοι μαζί, η πολιτεία σε συνεργασία με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να έχουμε ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον».

Μάσκες στα σχολεία

Όπως τόνισε η κα Κεραμέως στο MEGA, η άρση τη χρήσης της μάσκας στις σχολικές αίθουσες είναι ένα θέμα υπό συζήτηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τεθεί το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, με την ίδια να εκτιμά πως οδεύουμε προς άρση του μέτρου.

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία η κα Κεραμέως δήλωσε πως εκτιμάται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα μπορέσει να τη θέσει σε λειτουργία γύρω στον Ιούνιο.

«Είναι ένα μέτρο που δεν είναι οριζόντιο. Αφορά συγκεκριμένα πανεπιστήμια και θα διαρκέσει όσο και όπου υπάρχει ανάγκη. Στόχος είναι να λειτουργήσει αποτρεπτικά», δήλωσε στο MEGA.

«Η Ελλάδα βγήκε πιο ισχυρή από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ»

Η Νίκη Κεραμέως είχε συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

«Ήταν μία αποστολή που κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικά πετυχημένη. Η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού να βρίσκεται στο Κογκρέσο και να διακόπτεται 11 φορές από τα μέλη της Γερουσίας, να είναι όρθιοι να τον χειροκροτούν, αυτή είναι μία εικόνα που μόνο μπορεί να μας γεμίσει με εθνική υπερηφάνεια. Πιστεύω από αυτή την επίσκεψη η Ελλάδα βγήκε πιο ισχυρή, αναδείχτηκε ο πυλώνας σταθερότητας που καλείται να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/05/2022