Ελλάδα

Μοναδική ξενάγηση στο εμβληματικό έργο ανάπλασης του Ελληνικού

20.05.2022 | 22:13 Eνσωμάτωση

Το The Ellinikon Experience Centre, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Κέντρο Επισκεπτών στον κόσμο, υποδέχθηκε χτες εκπροσώπους της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια μοναδική ξενάγηση στο εμβληματικό έργο ανάπλασης του Ελληνικού.

Μέσα από τις πέντε θεματικές ζώνες του Experience Centre, με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και τις καινοτόμες βιωματικές εμπειρίες, που αντλούν έμπνευση από την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής, το όραμα και όλα τα έργα της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, «ζωντάνεψαν» μπροστά στα μάτια των καλεσμένων.

Οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στην πλούσια κληρονομιά του χώρου και στα εντυπωσιακά έργα που συνθέτουν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του The Ellinikon στη μεγαλύτερη μακέτα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μεγέθους 45 τμ. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης, στην αναβαθμισμένη ακτογραμμή και στη μαρίνα του The Ellinikon.

Το The Ellinikon Experience Centre, που στεγάζεται σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας – που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία – υποδέχεται καθημερινά το κοινό, από τις 11:00 μέχρι και τις 22:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προκράτηση θέσης online.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/05/2022