Ελλάδα

Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

20.05.2022 | 16:40 Eνσωμάτωση

Οι καταδίκες των δολοφόνων του παιδιού τους, είναι αδύνατον να απαλύνουν τον πόνο τους. Σχεδόν 4 χρόνια μετά το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στην Ελένη Τοπαλούδη, οι γονείς της, άκουσαν την απόφαση που περίμεναν. Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά. Ισόβια και 15 χρόνια στον καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους. Με το θερμόμετρο της έντασης στο δικαστήριο να χτυπάει κατά διαστήματα κόκκινο και τους διαλόγους να δίνουν από το πρωί τροφή για σχόλια, αναλύσεις και συζητήσεις.

Οργή και κατάρες στην αυλαία του δράματος

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Είχαν προηγηθεί στιγμές έντασης, όταν ο δικηγόρος του Ροδίτη κατηγορούμενου προσπαθούσε να βρει τρόπους για να υπερασπιστεί τον πελάτη του.

Δικηγόρος κατηγορούμενου: Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση το έγκλημα δεν πρέπει να χαρακτηριστεί αποτρόπαιο.

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Δεν ήταν αυτό αποτρόπαιο; Δεν ντρέπεσαι λίγο, είσαι και δικηγόρος;

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Ντροπή σου, κάθαρμα, κ… που δεν είναι αυτό αποτρόπαιο.

Δικηγόρος κατηγορούμενου: Τα έχω συνηθίσει αυτά ένα χρόνο τώρα.

Πρόεδρος Δικαστηρίου: Έχουν και εκείνοι τον πόνο τους.

Δικηγόρος κατηγορούμενου: Το σέβομαι.

Σε εκείνο το σημείο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και επέστρεψε αργότερα κοντά στις θέσεις που κάθονταν οι δολοφόνοι του παιδιού της.

«Να τους καμαρώσω θέλω. Θέλω να σας βλέπω από κοντά» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Ελένης.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τους κατηγορούμενους ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά  της μετεφηβικής ηλικίας, του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η πλευρά του 26χρονου ζήτησε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Πράγματι πληρούν το ηλικιακό κριτήριο πλην όμως προκύπτει ότι από τον τρόπο δράσης τους και την πρότερη παραβατική συμπεριφορά τους, δεν μπορεί να αποδοθεί το έγκλημα σε μετεφηβική ανωριμότητα.

Η συμπεριφορά τους δεν ήταν απερισκεψία, ήταν συνειδητή επιλογή βάσει εγκληματικού σχεδίου.

Στην αγόρευσή της, μέσα από την οποία ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δράστες, η εισαγγελέας ξετύλιξε με το δικό της τρόπο το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης.

«Επί μία εβδομάδα δεν παρουσιάστηκαν στις Αρχές. Προσποιούνταν υπερβολικά συμπτώματα ψυχιατρικής διαταραχής. Ο ένας κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για άλλη πράξη βιασμού. Δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι έχουν αποτινάξει το παρελθόν. Οι συγγνώμες ήταν προσχηματικές» δήλωσε η εισαγγελέας.

Το έγκλημα που πάγωσε τη χώρα σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2018.

Οι δύο δράστες βίασαν την άτυχη φοιτήτρια, την χτύπησαν στο κεφάλι και πριν εκείνη ξεψυχήσει την πέταξαν στη θάλασσα όπου η νεαρή υπέκυψε στα τραύματά της.

Η ποινή των δολοφόνων ήταν ίδια και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Η ολοκλήρωση της δίκης έστειλε τους δύο δολοφόνους πίσω στη φυλακή, με τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης να βαδίζουν στον δικό τους Γολγοθά.

Για εκείνους ο πόνος της απώλειας παραμένει άσβεστος από την πρώτη στιγμή. Οι ποινές ήταν αδύνατον να μετριάσουν την οδύνη τους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/05/2022