Ελλάδα

Η νέα υπερασπιστική «γραμμή» που χαράζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

20.05.2022 | 17:03 Eνσωμάτωση

Η κεταμίνη δεν σκότωσε τη Τζωρτζίνα αλλά ένα σπανιότατο σύνδρομο από το οποίο πάσχει φαίνεται πως θα επικαλεστεί ενώπιον του δικαστηρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Σιδεράς που έχει αναλάβει την υπερασπιστική της γραμμή να επικαλείται ότι:

«Η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια όχι από την κεταμίνη».

«Όχι, μας αρκεί, η άπνοια σκοτώνει. Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος άρα η κεταμίνη φταίει» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης.

Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης υποστηρίζει ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.

«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα για το οποίο φαινόταν στο διάγραμμα τα οποίο υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» επισήμανε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά ενώ το κλειδί βρίσκεται στην μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει.

«Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. 1.52 Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

«Το γεγονός ότι πάσχει από ινομυαλγία δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται με θάνατο τριών παιδιών» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Στο σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου, που συναντάται σε 30 ανθρώπους στο εκατομμύριο, θα βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης με το ερώτημα να είναι ένα και καθοριστικό.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι ικανός να αθωώσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου;

Μπορεί να αθωωθεί η Πισπιρίγκου;

«Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η επιλογή της υπερασπιστικής γραμμής θα αποδώσει. Είναι προς λάθος κατεύθυνση και θεωρώ ότι θα αποτύχει ν’ απαλλάξει την κατηγορούμενη από την ανθρωποκτονία της 9χρονης» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Ρητά και κατηγορηματικά κορυφαίοι ιατροδικαστές εξηγούν στο LIVE NEWS πως η κεταμίνη, όπως και οποιοδήποτε κατασταλτικό φάρμακο σε θανατηφόρα δόση σαφώς και αρκεί για να σκοτώσει ένα 9χρονο κορίτσι, αντικρούοντας έτσι το πρώτο επιχείρημα της 33χρονης.

«Οποιοδήποτε κατασταλτικό φάρμακο σε υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο» προσέθεσε ο κ. Γαλεντέρης.

Στο ερώτημα που θέτει η πλευρά της κατηγορούμενης για το αν οι γιατροί μπέρδεψαν την κεταμίνη με το ροκουρόνιο, γι’ αυτό και η πρώτη ουσία βρέθηκε στο αίμα και τα ούρα ενώ η δεύτερη όχι, απαντά ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Υπάρχει η πιθανότητα να μην βρεθεί γιατί χορηγήθηκε μεταθανάτια κι έχει να κάνει και το σημείο φλεβοκέντισης» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Το σπάνιο σύνδρομο που επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ψάχνουν αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό τα πιο σπάνια, σπανιότατα γονίδια που υπάρχουν.

Σ’ ένα τέτοιο σπάνιο σύνδρομο θα βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης, με τον Γιώργο Σιδερά να έχει ήδη ζητήσει να προχωρήσουν οι ανάλογες εξετάσεις.

«Στα ελληνικά λέγεται σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου. Εάν κάποιο ηλικιωμένος ή ένα παιδάκι πιεστεί σε εκείνο το σημείο, είναι το knock out που λέμε στους boxer ή αν το πιέσει και κάνει κάποιες γρήγορες κινήσεις με το κεφάλι του μπορεί να προκληθεί μία ανακοπή και να πεθάνει εάν δεν δράσει ο φλεβοκόμβος ή ο επόμενος που είναι ο κολποκοιλιακός κόμβος για να αναταχθεί και πάλι η καρδιά» εξήγησε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

«Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει μια βραδυκαρδία και υπόταση. Δεν μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας. Είναι στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Πλαστικός χειρούργος ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πλαστικός χειρουργός αλλά και επειγοντολόγος είναι ο ένας από τους 4 τεχνικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το καλό του επειγοντολόγου είναι ότι όταν βλέπει ένα περιστατικό πρέπει να αποφασίσει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα τι μπορεί να είναι. Διάγνωση και θεραπεία σε 90 δευτερόλεπτα» δήλωσε ο κ. Σιδεράς.

Όπως αναγράφει ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook, εργάζεται ως πλαστικός χειρουργός στη Γερμανία με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και θέλησε να παράσχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην 33χρονη.

«Εγώ επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο γιατί ήθελα να βοηθήσω στην υπόθεση αφιλοκερδώς».

Εντύπωση προκαλούν πάντως αρκετές αναρτήσεις του ίδιου σε ανοικτές ομάδες του Facebook όπου παραθέτει την γνώμη του για τον κορωνοϊό.

Όπως δημοσίευσε το e-reportaz, ο κύριος Σιδεράς διερωτώταν για την ύπαρξη ή μη του κορωνοϊού που μόνο στη χώρα μας έχει στοιχίσει την ζωή σε 30.000 ανθρώπους.

«Θα αργήσει πολύ να βγει ανάλογο φάρμακο κατά του κορωνοϊού στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει βέβαια ότι υπάρχει αυτός ο ιός!» γράφει σε μια ανάρτησή του ο τεχνικός σύμβουλος.

Λίγες μέρες πριν μιλούσε για fake news.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, από ότι ακούω, βλέπω και διαβάζω αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι μια τεράστια ψεύτικη φούσκα για να περάσουν κάποιοι το εμβόλιο του κορωνοϊού, να στεναχωρήσουν, να φοβίσουν και να ταλαιπωρήσουν όπως και να πανικοβάλλουν τον κόσμο με κλείσιμο συνόρων και απαγόρευση ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων».

Και στη συνέχεια για την πιθανότητα να μας ψεκάζουν.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ένας λόγος που μένουμε σπίτι είναι για να μην έρθουμε σε επαφή με τυχόν ασθενείς. Ένας άλλος λόγος που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι στην περίπτωση που γίνεται ψεκασμός χημικών με ή χωρίς ιούς σε νανοσωματίδια μέσα από τα σύννεφα».

Η ομάδα που συγκροτήθηκε για την υπεράσπιση της 33χρονης εργάζεται αυτό το διάστημα για να ολοκληρωθεί ο φάκελος που θα συνοδεύει το αίτημα αποφυλάκισης της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/05/2022