Ελλάδα

Δολοφονία Καρολάιν: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε εξαιρετική διαύγεια στη δίκη – Αμφισβητούσε ακόμα και την Εισαγγελέα»

17.05.2022 | 10:52 Eνσωμάτωση

Ο σεξολόγος - ψυχοθεραπευτής, Γιώργος Λάγιος, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την στάση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο κατά τη διάρκεια της δίκης του για την στυγερή δολοφονία της συζύγου του, Κερολάιν Κράουτς.

Ο Γιώργοε Λάγιος, έζησε από κοντά την δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και περιέγραψε το ψυχολογικό προφίλ του.

«Μέσα στο ακροατήριο ήμουν συνεχόμενα 10 ώρες. Καθόμουν στο ένα μέτρο με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, έιδα έναν λειτουργικό άνθρωπο που θα μπορούσε να ζει ανάμεσά μας. Αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος με πολύ σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας και επικινδυνότητας, θα μπορούσε να είναι ο φίλος μας, ο σύντροφός μας, ο συνεργάτης μας. Μόνο με πολύ στενή παρατήρηση μπορούσαν να φανούν τα σημάδια της ναρκισσιστικής προσωπικότητάς του και αυτό όταν εκνευριζόταν», ανέφερε αρχικά.

«Η εδρα ήταν εξαιρετική στις ερωτήσεις της, και είχε παρα πολύ για να διακρίνει εάν υπήρχε ο βρασμός ψυχής, που να δικαιολογήσει την πράξη του. Αυτό που εκνεύρισε τον δράστη και το έλαβε ως απόρριψη ήταν το γεγονός ότι όταν πήγε να την αγκαλιάσει, η Καρολάιν τον απώθησε», πρόσθεσε.

Για τον χαρακτήρα του δράστη, ο κ. Λάγιος είπε πως, «Με όποιον μιλούσε τον κοιτούσε στα μάτια όποιον του απηύθυνε τον λόγο και ζητούσε αποδείξεις. Μάλιστα μία φορά αμφισβήτησε τα λόγια της Εισαγγελέως. Είχε μπροστά του ισόβια και βρήκε το θάρρος να μιλάει με αυτόν τον τρόπο».

Υπάρχει πλήρης απουσία συναισθήματος. Ο νάρκισσος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να δείξει συναίσθημα, παρόλο που προέρχεται από ένα ανασφαλές εγώ. Όταν βάλουμε έναν άνθρωπο με διαταραχή προσωπικότητας, δεν θα αλλάξει, και όταν θα βγει, θα είναι πάλι αυτός ο άνθρωπος, γιατί το σωφρονιστικό σύστημα δεν επιτρέπει αυτόν τον διαχωρισμό», κατέληξε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 17/05/2022