Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στα ανατολικά – Τελευταίες εξελίξεις

13.05.2022 | 12:52 Eνσωμάτωση

Εντείνονται οι μάχες στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονμπάς.

Βίντεο με κατεστραμμένα ρωσικά τεθωρακισμένα που διαλύθηκαν από τους Ουκρανούς

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο δείχνει κατεστραμμένα ρωσικά τεθωρακισμένα κοντά σε γέφυρα πάνω στον ποταμό Σιβέρσκι Ντονέτσκ, την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις διέλυσαν για να σταματήσουν τις δυνάμεις του εχθρού.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να κάνουν έφοδο στο Azovstal

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη συνεχίζονται.

Υπό την κάλυψη των πυρών και των βομβών, Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να κάνουν έφοδο στην χαλυβουργία στα υπόγεια της οποίας βρίσκονται οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης, καταγγέλλει η δημοτική αρχή της Μαριούπολης.

Την ίδια ώρα, βίντεο του τάγματος Αζόφ δείχνει σφοδρές μάχες ανάμεσα στα ερειπωμένα κτίρια του εργοστασίου.

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε νέες διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους για την απομάκρυνση των τραυματισμένων μαχητών που είναι τουλάχιστον 600, λένε οι συμπολεμιστές τους.

Οι Ουκρανοί λένε πως έπληξαν ρωσικό πλοίο κοντά στο στρατηγικής σημασίας νησί των φιδιών στη Μαύρη θάλασσα. Για την ώρα, κανείς από την πλευρά της Μόσχας δεν έχει σχολιάσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Η Δύση συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Η Δύση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ ζήτησε πιο σκληρές κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία

Η Βρετανίδα ομόλογός του, Λιζ Τρας, ζήτησε πιο σκληρές τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, λέγοντας πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεφτιλίζει τον εαυτό του ενώπιον όλου του πλανήτη συνεχίζοντας τον πόλεμο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/05/2022