Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

09.05.2022 | 13:02 Eνσωμάτωση

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε πανηγυρικά. Με περισσότερους από 180.000 ανθρώπους να ψηφίζουν στις εσωκομματικές διεργασίες του ΚΙΝΑΛ για την ονομασία του κόμματος το όνομα «ΠΑΣΟΚ» σάρωσε στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη αμέσως μετά ότι ο «ήλιος του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε ξανά».

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία περισσότεροι από 180.000 μέλη το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, όπως είναι το νέο του όνομα, σφράγισε ακόμα μία εσωκομματική διαδικασία.

«Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε», δήλωσε ο Νίκςο Ανδρουλάκης.

«Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», δήλωσε.

Από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, η διαδικασία κύλησε ομαλά, ωστόσο σε πολλά εκλογικά τμήματα η συμμετοχή ήταν τέτοια που τα ψηφοδέλτια χρειάστηκε να ανανεωθούν δύο και τρεις φορές.

Υπήρχαν μάλιστα εκλογικά κέντρα στην Αθήνα, όπως αυτό στη Νέα Ιωνία στα οποία τα ποσοστά συμμετοχής ήταν μεγαλύτερα από αυτά των εσωκομματικών του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη αρχηγού.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στη Νέα Σμύρνη από όπου έκανε λόγο για μία γιορτή αναγέννησης.

Στις 6 το απόγευμα αποφασίζεται χρονική παράταση μίας ώρας, ωστόσο λίγα λεπτά πριν από τις 8 δίνεται παράταση στην παράταση για άλλη μία ώρα για ορισμένα εκλογικά τμήματα, όπου οι κάλπες έκλεισαν τελικά λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Έκπληξη προκάλεσαν οι συμμετοχές του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσογόνου, αλλά και της πρώην βουλευτή του Μέρα25 και πλέον ανεξάρτητης Κωνσταντίνας Αδάμου στην εσωκομματική διαδικασία στη Θεσσαλονίκη.

Επόμενο στοίχημα το 3ο συνέδριο συνέδριο του κόμματος που ξεκινά στις 20 Μαΐου και αναμένεται να δώσει το στίγμα αλλά και τις κατευθύνσεις ενόψει κρίσιμων πολιτικών μαχών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/05/2022