Ελλάδα

Κανδαράκη για Καβάλα: να δούμε τις βαθύτερες ουσίες της οικογένειας που οδηγούν σε εγκλήματα

09.05.2022 | 17:40 Eνσωμάτωση

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η γυναικοκτονία στην Καβάλα, με έναν 55χρονο να σκοτώνει με τα ίδια του τα χέρια τη σύζυγό του.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος, τόνισε ότι θα πρέπει να σταθούμε στην ουσία.

«Για τους οικείους και για τους δικηγόρους μπορεί να έχει σημασία αν θα είναι εν βρασμώ (σ.σ. το έγκλημα) ή όχι, η ουσία όμως είναι ότι αυτή η γυναίκα είναι νεκρή και δύο ‘τραυματισμένα’ παιδιά έχουν μείνει πίσω».

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, «θα πρέπει να δούμε την ουσία, πώς σαν οικογένεια μεγαλώνουμε τέτοιους ανθρώπους που εξελίσσονται και εκπαιδεύονται να σκοτώνουν. Κανένας δε γεννιέται δολοφόνος».

«Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που μεγαλώνουν σε τραυματικά περιβάλλοντα, με αγόρια που δε γίνονται άντρες», συμπλήρωσε η κ. Κανδαράκη, επισημαίνοντας ότι ένα χαρακτηριστικό των δραστών είναι ότι χάνονυ το αίσθημα του ελέγχου πάνω στον άλλον.

«Συνήθως συναντάμε το χαρακτηριστικό στους γυναικοκτόνους ότι χάνουν τον έλεγχο, το αίσθημα ότι ο άλλος μου ανήκει και τον έχω τόσο βαθιά ανάγκη που αν απομακρυνθεί από μένα νιώθω ότι βρίσκομαι σε απειλή. Όποτε τον σκοτώνω για να συνεχίσει να μου ανήκει για πάντα».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/05/2022