Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: «”Σταθερότητα – συνέχεια – συνέπεια” ο οδηγός των πολιτών για τις εκλογές» το μήνυμα του πρωθυπουργού

07.05.2022 | 13:12 Eνσωμάτωση

Περιγράφοντας την Ελλάδα του μέλλοντος, με ανάπτυξη, σύγχρονο κράτος, μείωση των ανισοτήτων και πράσινες πολιτικές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, οριοθέτησε τις στρατηγικές που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά το στόχο της αυτοδυναμίας, που χαρακτήρισε ακρογωνιαίο λίθο της σταθερότητας για τη χώρα.

«Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια. Με τη σκέψη σε αυτές τις λέξεις θα αποφασίσουν σωστά οι πολίτες στις επόμενες εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 14ο συνέδριο της ΝΔ που άνοιξε τις εργασίες του με το σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη».

«Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο πρωθυπουργός σαφώς έδειξε ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία και να κερδίσει και δεύτερη κυβερνητική θητεία καθώς είπε χαρακτηριστικά ότι έχουμε πολλή δουλειά τους επόμενους 12 μήνες και ύστερα τα επόμενα 4 χρόνια με στόχο την αυτοδυναμία», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Να γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ προκύπτει ως αντικειμενική αναγκαιότητα», επεσήμανε.

«Η μόνη βεβαιότητα στις μέρες μας», είπε «είναι η αβεβαιότητα και έκανε εκτενή αναφορά στο εθνικό σχέδιο για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», τονίζοντας πως στο επίκεντρο όλων των αποφάσεών της κυβέρνησης αυτά τα 3 χρόνια είναι ο άνθρωπος.

«H μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της ενεργειακής κρίσης. έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως όποιος δεν έχει λύσεις αναμασά παλιά προβλήματα αλλά αγνοεί την σιωπηρή πλειοψηφία που έπαθε και έμαθε.

«Για να ξέρουμε ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι …. Οι εξελίξεις δεν δικαιώνουν μόνο την πολιτική μας, αναδεικνύουν και τον τυχοδιωκτισμό των άλλων», δήλωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να φλομώνει στο ψέμα ακόμα και το κομματικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας. Παρουσίασε την εικόνα μιας χώρας που ζει μόνο ο ίδιος και οι κολλητοί του», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα καταφέραμε και θα τα καταφέρουμε και απέναντι στις όποιες νέες προκλήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας και με αυτοκριτική απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

«Οι Έλληνες είναι αυστηροί κριτές. Ζητούν να γίνουμε καλύτεροι και έχουν δίκιο. Εχθρός μας ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τον πόλεμο είπε ότι «είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με τη Δημοκρατία. με την ειρήνη και τη νομιμότητα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/05/2022