Υγεία

«Όλα για τη Ζωή μας»: Πώς εμφανίζεται η κυτταρίτιδα στο σώμα μας και πώς αντιμετωπίζεται

07.05.2022 | 09:41 Eνσωμάτωση

Ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Δημήτρης Καραφουλίδης, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το μείζον θέμα της κυτταρίτιδας και κατά πόσο και με ποιούς τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Όλοι ξέρουμε τί εικόνα έχει το δέρμα λόγω της κυτταρίτιδας, η λεγόμενη «όψη πορτοκαλιού», και οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν τι συμβαίνει στο σώμα και εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

Για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ο κ. Καραφουλίδης είπε πως, στις  γυναίκες μπορεί να εμφανιστεί, στα ψωμάκια, στους γλουτοούς, στα μπράτσα, στα πόδια, στα γόνατα, ενώ στους άντρες εστιάζει στην κοιλιά και στον λαιμό. Είναι γενετικό το κομμάτι του πώς εμφανίζεται στο σώμα, είναι το DNA μας, έχει να κάνει με το πώς τρεφόμαστε, με το εάν αθλούμαστε, τον ρτρόπο ζωής μας. Δεν μπορούμε κάνουμε θεραπείες για την κυτταρίτιδα και ταυτόχρονα να πίνουμε, να καπνίζουμε και να έχουμε καθιστική ζωή».

«Χρειάζεται, νερό, ενυδάτωση στο σώμα με φρούτα και λαχανικά, η άσκηση αλλά βοηθούν στο να καταπολεμηθεί. Οι κρέμες ενυδατώνουν την επιδερμίδα αλλά δεν βοηθούν στην μείωση της. Το μασάζ μαλακώνει τα κύτταρα αλλά είναι επικίνδυνη για χαλάρωση του σώματος. Στη δερματολογία, μπορούμε να κάνουμε μεσοθεραπεία, δηλαδή ενέσεις στις προβληματικές περιοχές και αλλάζουν λίγο τα λιποκύτταρα και σφίγγει το σώμα» πρόσθεσε σχετικά με την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

«Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πλήρως καθώς είναι θέμα οργανισμού. Χρειάζεται υπομονή, χρήματα και κάθε χρόνο να το κάνουμε», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Όλα για τη Ζωή μας - 07/05/2022