Ελλάδα

Υπόθεση Πάτρας: Νέο στοιχείο μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

06.05.2022 | 16:59 Eνσωμάτωση

Οι εξελίξεις και τα νέα στοιχεία προκαλούν συζητήσεις και πυροδοτούν αντιδράσεις.

Άγνωστες κινήσεις και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία

Η άγνωστη κλήση της 33χρονης στο ΕΚΑΒ μια μέρα πριν τον θάνατο της μικρής Ίριδας, οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο λίγες μέρες μετά, το νέο επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς της το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τις τοποθετήσεις ατόμων που παρακολουθούν από κοντά τη πορεία της μεγάλης έρευνας σχολιάζονται τις τελευταίες ώρες ποικιλοτρόπως…

Στις 20 Μαρτίου του 2021, μια μέρα πριν η Ίριδα βρεθεί νεκρή στην κούνια του σπιτιού της, η 33χρονη πήρε στο ΕΚΑΒ και κράτησε το τηλέφωνο ανοιχτό για 11 δευτερόλεπτα χωρίς να μιλήσει σε κανέναν. Το περιβάλλον της υποστηρίζει ότι το έκανε επειδή εκείνο το μεσημέρι η μητέρα της είχε υποστεί ένα λιποθυμικό επεισόδιο, από τη σύγχυση που της είχε προκαλέσει η φυγή του Μάνου Δασκαλάκη. Μια μέρα μετά η Ίριδα εντοπίστηκε νεκρή και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα υπέγραψε το πόρισμα που συντάχθηκε.

«Άμεσα επικοινώνησα με την αστυνομία και ενημέρωσα για τους προβληματισμούς που μου είχαν δημιουργηθεί καθώς και για την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης προανακριτικά της υπόθεσης, πράγμα με το οποίο ούτως ή άλλως και η αστυνομία συμφωνούσε εξαρχής μαζί μου. Έκτοτε παραμέναμε σε παρακολούθηση των εξελίξεων και σε απόλυτη εγρήγορση από κοινού με την αστυνομία» αναφέρει η Αγγελική Τσιόλα.

Η ιατροδικαστής επιχειρεί να δώσει μια έμμεση απάντηση, ακόμα και σε συναδέλφους της, που είχαν αρχίσει να την στοχοποιούν, για την ιατροδικαστική εξέταση στο βρέφος και το πόρισμα που απέδιδε τον θάνατό του, σε αγενεσία φλεβόκομβου.

«Κατά την ενημέρωση των γονέων, τους υπέδειξα να υποβληθούν σε πλήρη γονιδιακό έλεγχο καθώς αφενός επρόκειτο για τον δεύτερο κατά σειρά θανάτου παιδιού στην ίδια οικογένεια, αφετέρου προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί, σε ότι με αφορά το ενδεχόμενο κάποιας πιο εξειδικευμένης αιτίας θανάτου, για την αναγκαία εκ μέρους μου ενημέρωση των Αρχών» προσθέτει η ιατροδικαστής.

Όπως προκύπτει η Αγγελική Τσιόλα είχε αρχίσει να σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία της Πάτρας και είχε ζητήσει οι 3 υποθέσεις να συνδυαστούν.

«Δυο μέρες μετά τη νεκροψία – νεκροτομή της Τζωρτζίνας, η οποία διενεργήθηκε από ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, επισκέφθηκα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, παρουσία και έτερου εισαγγελικού λειτουργού και τους εξέθεσα τους προβληματισμούς μου για την αναγκαιότητα της συνδυαστικής έρευνας και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας. Καθόσον τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα και κάποιες ιδιαίτερες συμπτώσεις συνηγορούσαν υπέρ της εκδοχής ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί πλέον, σε καμία περίπτωση η εγκληματική ενέργεια» περιγράφει η ιατροδικαστής.

Μετά τον θάνατο της Ίριδας και λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα στη Πάτρα, η 33χρονη έδειχνε να ψάχνει τρόπους για να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Στις 15 Απριλίου, στις 18.22 ψάχνει με τις λέξεις εγκυμοσύνη – 1ο τρίμηνο. 8 μέρες μετά την ίδια ώρα αναζητά ειδήσεις και πληροφορίες για το χάπι της άμβλωσης και ένα λεπτό αργότερα ψάχνει για χάπια άμβλωσης μετά από παλίνδρομη κύηση.

Όλα αυτά την ώρα που η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας παραμένει στη φυλακή, με το μυαλό όπως φαίνεται να μην φεύγει από τον Μάνο Δασκαλάκη. Τα λόγια της, για τον 30χρονο αντικατοπτρίζουν την οργή της και προκαλούν αντιδράσεις.

«Θα τα σπάσει τα μούτρα του ο Μάνος Δασκαλάκης με το τεστ DNA που ζητάει για την πατρότητα των παιδιών» λέει χαρακτηριστικά η 33χρονη.

Το μεσημέρι με σακούλες στα χέρια, η μητέρα, η αδερφή και ο πατριός της έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού και πέρασαν στα ενδότερα για να τη συναντήσουν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Για πρώτη φορά οι στενοί συγγενείς της, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να αγγίξουν την 33χρονη καθώς δεν τους χώριζε το ειδικό προστατευτικό τζάμι που είχε τοποθετηθεί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την 33χρονη έχουν επικεντρώσει από την πρώτη στιγμή στη διαδρομή της κεταμίνης που σκότωσε την 9χρονη. Αισιοδοξούν πως οι πραγματογνώμονες που τις τελευταίες μέρες εργάζονται για λογαριασμό τους, θα βρουν νέα στοιχεία προς την κατεύθυνση που επιθυμούν.

Όλα αυτά ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του Μανώλη Σφακιανάκη στο Live News για στοιχεία που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας και δένουν πλήρως το έγκλημα του αιώνα.

Οι εξελίξεις σε λίγες μέρες αναμένονται καταιγιστικές με πολλά στοιχεία της έρευνας που παραμένουν κρυφά, να δένουν όπως φαίνεται ακόμα περισσότερο την πολύκροτη υπόθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/05/2022