Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας – Ελεύθερος ο υπεύθυνος του δήμου

03.05.2022 | 13:25 Eνσωμάτωση

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η βόλτα μιας 8χρονης και των γονιών της σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που το παιδάκι έκανε τσουλήθρα το δάχτυλό του πιάστηκε στη λαμαρίνα με αποτέλεσμα να κοπεί ένα κομμάτι. Ένας γιατρός που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο συγκόλλησης του δαχτύλου της. Στο MEGA μίλησε ο πατέρας του παιδιού.

Στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος του δήμου Θεσσαλονίκης

Το κατώφλι του εισαγγελέα περνά ο υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων & Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο 62χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και στο πλαίσιο της μήνυσης που κατέθεσαν οι γονείς της 8χρονης μετά το σοβαρό τραυματισμό της στο χέρι όπου κόπηκε το μικρό δάχτυλο στην τσουλήθρα.

Χρειάστηκε επέμβαση πέντε ωρών για να καταφέρουν οι γιατροί να προχωρήσουν σε συγκόλληση.

Σοκάρει η περιγραφή του γιατρού που ήταν μπροστά στο ατύχημα

Τους αφόρητους πόνους που ένιωσε η 8χρονη περιγράφει γιατρός που βρισκόταν τη στιγμή του τραυματισμού στην παιδική χαρά και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι.

Συνεχίζεται η έρευνα για τον τραυματισμό της 8χρονης

Οι γονείς της 8χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο 62χρονος υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων & Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς ο εισαγγελέας να του ασκήσει ποινική δίωξη. Ωστόσο διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Κάτοικος της περιοχής είχε επισημάνει την κακή συντήρηση της παιδικής χαράς από τις 19 Απριλίου και είχε φωτογραφήσει την τσουλήθρα.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πλήρη αποκατάσταση του τραυματισμού της 8χρονης.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας – Ελεύθερος ο υπεύθυνος του δήμου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για τις τραγικό περιστατικό με τον τραυματισμό της 8χρόνης σε παιδική χαρά της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο 62χρονος υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας μάλιστα ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, χωρίς ωστόσο να ασκήσει για την ώρα ποινική δίωξη.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, με τον 62χρονο παρουσιάστηκαν χθες αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας, το οποίο έχει αναλάβει τη διαδικασία της έρευνας και σήμερα έφτασαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, να γίνει έρευνα, αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη για το τι ακριβώς έχει συμβεί στην παιδική χαρά.

«Ως δήμος Θεσσαλονίκης έχουμε διατάξει και εμείς έρευνα για να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει όσον αφορά τη συντήρηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς και του συγκεκριμένου παιχνιδιού, τα πιστοποιητικά τους και όλη τα διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα», ανέφερε ο κ. Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος έλεγχος στην συγκεκριμένη παιδική χαρά έγινε την Πέμπτη, την Παρασκευή καθαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που κρίθηκε ακατάλληλο, και σε ακόμη άλλες δύο παιδικές χάρες, έγιναν μερικές επιδιορθώσεις αλλά δεν βρέθηκε τίποτα άλλο»

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία πολιτών που αναφέρει ότι είχε γίνει αναφορά για την συγκεκριμένη τσουλήθρα αρκετές ημέρες πριν το ατύχημα και ο δήμος γνώριζε το πρόβλημα, ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι δεν αφορούσε τη τσουλήθρα που έχασε το δάχτυλό της η 8χρονη αλλά αυτήν που τελικά καθαιρέθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου. «Μένει η έρευνά μας να αποδείξει αν ήταν αντιληπτό και ορατό κατά την έρευνα, αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και το τι έχει γίνει πραγματικά», συμπλήρωσε. «Θα τα δείξουν όλα οι έρευνες», είπε ο αντιδήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Κυριζίδης τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος μιλούν με την οικογένεια της μικρής και αυτό που προέχει είναι να πάνε όλα καλά με το δάχτυλό της.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/05/2022