Ελλάδα

Οργή για τον «νταή» που κλώτσησε το γατάκι σε ταβέρνα της Αιδηψού

03.05.2022 | 13:17 Eνσωμάτωση

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η πράξη ενός νεαρού σε μια ταβέρνα, να δελεάσει ένα γατάκι με έναν μεζέ και μόλις εκεινο τον πλησιάσει να το κλωτσήσει και να το πετάξει στη θάλασσα. Ο νεαρός συνελήφθη, ενώ όπως είπε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο MEGA, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανάλογα τις κατηγορίες κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Αυτό είναι το βίντεο που προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο και μέσα σε λίγες ώρες στη σύλληψη του 30χρονου δράστη. Δυο γατάκια πλησιάζουν θαμώνα ταβέρνας στην Αιδηψό. Εκείνος τα δελεάζει με ένα μικρό ψάρι κάτω από το τραπέζι του. Τη στιγμή που το ένα πλησιάζει για να φάει από το χέρι του το κλωτσάει και το ρίχνει στη θάλασσα.

Οι υπόλοιποι της παρέας βρίσκουν αστεία την κτηνωδία του φίλου τους και ξεκαρδίζονται. Δευτερόλεπτα μετά προσπαθεί με το χέρι του να ρίξει και άλλο γατάκι στη θάλασσα.

Εκείνος που ανεβάζει στο διαδίκτυο το βίντεο της ντροπής αρχικά θεωρείται πως είναι ο δράστης, ωστόσο ήταν άλλο άτομο από την παρέα του. Στην κατακραυγή που δέχθηκε από χιλιάδες χρήστες απάντησε αρχικά με ύβρεις.

Η υπεύθυνη της πρώτης ακαδημίας ζωών που εκπαιδεύει δήμους για τη διαχείριση αδέσποτων εντόπισε το προφίλ του νεαρού και ενημέρωσε τους αρμόδιους. Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, γιατί είχε πιει λίγο παραπάνω, ενώ θέλοντας να πει πως είναι κι ο ίδιος φιλόζωος έδειξε ένα από τα πίτμπουλ του το οποίο ήταν βαμμένο με πράσινη μπογιά.

Πριν από λίγα λεπτά ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.  Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα ο 30χρονος ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο φόνος ή ο βασανισμός ζώου θεωρείται σύμφωνα με τον πρόσφατο αυστηρό νομό για τα ζώα συντροφιάς κακούργημα το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμα από 30.000 ως 50.000 ευρώ .

Η φιλοζωική Ευβοίας ανακοίνωσε πως η γατούλα που κακοποιήθηκε, ζει είναι καλά και συνεχίζουν να τη φροντίζουν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας, οι οποίοι όπως αναφέρεται δεν είδαν το περιστατικό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/05/2022