Υγεία

Θεσσαλονίκη: Πέθανε τρίχρονο κοριτσάκι στο Ιπποκράτειο – Άγνωστη η αιτία θανάτου

03.05.2022 | 17:18 Eνσωμάτωση

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα ακόμη ανατριχιαστικό συμβάν με θύμα ένα παιδί.

Συγκεκριμένα, ένα τρίχρονο κοριτσάκι πέθανε στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, με τους γονείς να καταθέτουν μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Υπέστη & εγκεφαλικό οίδημα

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει, το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, στις 12 το μεσημέρι, όπου μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι υπέστη και εγκεφαλικό οίδημα.

Μήνυση από τους γονείς

Οι γονείς αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα ρίξει «φως» στον θάνατο του τρίχρονου παιδιού.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνικός σύμβουλος οικογένειας, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σαφή αίτια για τον θάνατο του παιδιού.

«Το παιδί νοσηλεύτηκε 10 μέρες περίπου. Δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση. Από τη διαδικασία της νεκροτομής δεν βρήκαμε σαφή αίτια θανάτου».

Πλέον αναμένονται οι υπόλοιπες εξετάσεις που θα ρίξουν φως στον θάνατο του παιδιού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/05/2022