Κόσμος

Κορωνοϊός: Μερικό ή ολικό lockdown σε τουλάχιστον 27 πόλεις της Κίνας

30.04.2022 | 05:56 Eνσωμάτωση

Μερικό ή ολικό lockdown, σε τουλάχιστον 27 πόλεις επιβάλλουν οι αρχές της Κίνας, με τα μέτρα περιορισμού να επηρεάζουν έως και 165 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNN. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά η δημοσιογράφος από το Πεκίνο, Ελπίδα Γου.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, η Κίνα έχει εφαρμόσει lockdown στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της, το Πεκίνο και τη Σαγκάη, «τους δίδυμους κινητήρες» που τροφοδοτούν μεγάλο μέρος της οικονομίας του έθνους -σε μια αμφιλεγόμενη προσπάθεια να εξαλείψει τα κρούσματα του Covid-19.

«Αυτές τις ημέρες υπήρχαν κάποια κρούσματα στο Πεκίνο, υπάρχουν περιοχές που είναι σε lockdown, αλλά σε άλλες περιοχές η κατάσταση είναι μία χαρά. Στο Πεκίνο έχουμε περίπου 21 εκατ. κατοίκους. Λόγω της μεταδοτικότητας της Όμικρον 2, αν δεν πάρουμε αυστηρά μέτρα πρόληψης, θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για τους κατοίκους, κυρίως τους ηλικιωμένους. Στις περισσότερες περιοχές στο Πεκίνο τα σχολεία λειτουργούν κανονικά», εξήγησε η δημοσιογράφος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 30/04/2022