Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εξομολογήθηκε και κοινώνησε από τον ιερέα των φυλακών

28.04.2022 | 13:14 Eνσωμάτωση

«Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στο Ρίο, υπάρχουν έγγραφα γι΄αυτό», υποστηρίζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε χορήγηση κεταμίνης με αφορμή τη διασωλήνωση. Έχουμε δηλαδή στις 11/04 και στις 05/06 του 2021 διασωλήνωση του παιδιού για διαφορετικές αιτίες», δήλωσε στο MEGA ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πηγές της εντατικής του νοσοκομείου, όντως δόθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, σε συγκεκριμένη περίσταση όμως, και για να απαλύνουν το παιδι από τον πόνο επέμβασης.

«Τον Απρίλιο του 2021 χορηγήσαμε μικρή ποσότητα κεταμίνης σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για μια ημέρα στη Τζωρτζίνα για να είναι πιο ανώδυνη η τραχειοστομία στην οποία υπεβλήθη το παιδί και να μην υποφέρει», αναφέρει η εντατική του νοσοκομείου του Ρίου.

Παρά τα τόσα σημαντικά στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος της, εκείνη δηλώνει ικανοποιημένη γι’ αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας μιας και θεωρεί πως είναι στοιχεία αθωωτικά γι’ αυτήν.

«Είναι θα έλεγα ικανοποιημένη από αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας διότι όλα επιβεβαιώνουν μέχρι τώρα όλουτς τους ισχυρισμούς που έχει υποστηρίξει εξαρχής και στηρίζουν την αθωότητά της. Δεν έχει βγει τίποτα που να την επιβαρύνει, αντιθέτως όσα βγαίνουν δείχνουν ότι έλεγε την αλήθεια από πριν. Όλα αποδείχθηκαν άνθρακας ο θησαυρός», είπε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, δικηγόρος της 33χρονης, στο MEGA.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, έστειλε στις 30 Ιανουαρίου του 2022, μια μέρα μετά τον θάνατο της κόρης της, μηνύματα σε γιατρούς στην Πάτρα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Είδα έναν άνθρωπο απαθή»

Σοκάρει η περιγραφή ειδικευόμενου παιδιάτρου στο νοσοκομείου Παίδων. Μιλώντας στο MEGA περιγράφει την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της ανακοίνωσαν ότι η 9χρονη κόρη της δεν είναι πια στη ζωή. Όπως λέει ο γιατρός, το μόνο που φάνηκε να την ενδιαφέρει ήταν η νεκροψία να γίνει στην Πάτρα.

«Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μου έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα», δήλωσε.

Θέλει να βγει…

Από την πρώτη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού ένα πράγμα ζητούσε από τους δικηγόρους και την οικογένεια της, να βρουν στοιχεία για να βγει από την φυλακή.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας την επιθυμία της κατηγορούμενης να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει το Πάσχα κάτι που έκανε κάθε χρόνο στην ελεύθερη ζωή της.

Ετσι κι έγινε. Ο παπάς, γνωρίζοντας καλά ποια είναι, της ζήτησε να τον εμπιστευθεί και να του πει «αν αυτή σκότωσε τα παιδιά της», διαβεβαιώνοντάς την πως «ότι του πει θα μείνει εκεί…».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, χωρίς δεύτερη σκέψη του απάντησε «όχι». Τότε ο κληρικός της είπε πως: «Αν είσαι της θρησκείας, να ξέρεις ότι τον Χριστό τον σταύρωσε ο κόσμος και μετά ήρθε η Ανάστασή του. Και με σένα έτσι γίνεται. Ο κόσμος σε έχει… σταυρώσει. Κάνε υπομονή».

Η ώρα της κρίσης για το πολύκροτο θρίλερ πλησιάζει.

Εξέταση από παιδοψυχολόγο στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας ζήτησε η ανακρίτρια

Η ανακρίτρια ζήτησε να εξεταστούν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο πραγματογνώμονας αφού μελετήσει τις ζωγραφιές της 9χρονης θα δώσει τα συμπεράσματά του στην ανακρίτρια, εάν δηλαδή προκύπτουν κάποια μηνύματα που ήθελε η Τζωρτζίνα να περάσει μέσα από αυτές.

Σήμερα είναι ημέρα επισκεπτηρίου για την 33χρονη. Ο δικηγόρος της θα την επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όπως δήλωσε, εκείνο που απασχολεί την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πότε θα βγει από τη φυλακή.

Σήμερα η συζήτηση του δικηγόρου και της 33χρονης θα έχει ως επίκεντρο τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν σε τηλεοπτικές εκπομπές και εικάζεται ότι κρύβεται εκείνη πίσω από αυτά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2022