Ελλάδα

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τον εκτέλεσαν με 10 βολίδες καλάσνικοφ

28.04.2022 | 13:15 Eνσωμάτωση

Εντύπωση προκαλεί το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα του «θείου Τζο», κατά κόσμον Γιάννη Σκαφτουρου.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ότι στο σώμα του εντοπίστηκαν 10 τραύματα από βολίδες καλάσνικοφ, ενώ είχε δεχτεί και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

«Οι σφαίρες στο κεφάλι που ήταν η χαριστική βολή καταδεικνύουν το πληρωμένο συμβόλαιο. Τα συμβόλαια θανάτου αρχίζουν από 30 – 40 – 50 χιλιάδες ευρώ, και φτάνουν το μισό εκατομμύριο. Αυτό ήταν ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο θανάτου», δήλωσε στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ευτυχώς δεν πεθάναμε όλοι»

Η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου, Κατερίνα, περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της δολοφονίας του πατέρα της.

«Δεν ανταποδώσαμε τα πυρά, σκοτώθηκε ο πατέρας μου, τραυματίστηκε η αδερφή μου, τραυματίστηκε ο πεθερός του αδερφού μου. Ευτυχώς δεν πεθάναμε όλοι. Δεν είχε τίποτα πάνω του. Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου έφυγε, η αδερφή μου κόντεψε να πεθάνει. Από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει ούτε ποιος το έκανε ούτε το γιατί», είπε η κόρη του.

Η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου υποστηρίζει πως ο πατέρας της δεν διέθετε φρουρά, ωστόσο πληροφορίες που αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο του MEGA αναφέρουν πως απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ήταν επικεφαλής της ομάδας φύλαξης του 55χρονου και την ημέρα της εκτέλεσης απουσίαζε.

«Δεν ψάχνω δικαιοσύνη για αυτό το πράγμα. Δεν θέλω καμία δικαιοσύνη. Δεν θέλω τίποτα. Τον πατέρα μου μπορώ να τον έχω πίσω; Όχι. Ο πατέρας μου είχε περιστασιακά συνοδεία στο δρόμο. Φρουρά δεν είχαμε. Δεν είχαμε ούτε φοβία ούτε τίποτα. Ήμασταν πολύ χαλαροί. Όσο ήταν μαζί μου δεν φοβόταν κάτι», ανέφερε η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου.

Η παρουσία πρώην ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας στην ομάδα φύλαξης του Γιάννη Σκαφτούρου προκαλεί αντιδράσεις.

«Ντρέπομαι που στη φρουρά του Σκαφτούρου ήταν πρώην ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας. Συνεχώς γίνονται τέτοιες έρευνες μέσα στην αστυνομία. Υπάρχουν πολλοί λαδωμένοι ποντικοί, και όχι μόνο στην αστυνομία», δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Απαντήσεις στην κλεμμένη μηχανή

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα και το αγροτικό αυτοκίνητο που προσπάθησαν να πάρουν οι αναβάτες και εκτελεστές από διερχόμενο οδηγό, βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια της αστυνομίας και γίνονται φύλλο και φτερό για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών… που θα φανούν χρήσιμα στην πορεία των ερευνών και θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητά των δραστών.

Σήμερα το πρωί ο Γιάννης Σκαφτούρος οδηγήθηκε από φίλους και συγγενείς στην τελευταία του κατοικία στο Γαλαξίδι Φωκίδας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2022