Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στα ανατολικά & νότια της χώρας – Κλιμακώνει τον ενεργειακό πόλεμο με τη Δύση η Μόσχα

28.04.2022 | 12:53 Eνσωμάτωση

Με τις μάχες στην ανατολική και νότια Ουκρανία να μαίνονται με αμείωτη ένταση, το Κρεμλίνο επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την ενέργεια, και μετά τις Βουλγαρία και Πολωνία η Μόσχα τονίζει πως όποιος δεν καταβάλλει την πληρωμή σε ρούβλια θα έχει την ίδια τύχη. Την ίδια στιγμή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε ανοιχτά όσους βοηθούν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία, με το Κίεβο να υπογραμμίζει πως η Μόσχα επιχειρεί να δημιουργήσει παγκόσμιο χάος.

Οι μάχες στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας συνεχίζονται ημέρα και νύχτα.

Κεραίες τηλεπικοινωνιών χτυπήθηκαν εχθές στην υπό ρωσική κατοχή Χερσώνα, ενώ τα ρωσικά χτυπήματα στην κοιλάδα του Ντονμπάς έχουν αφήσει τουλάχιστον 26 κοινότητες χωρίς νερό και ρεύμα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 10.

Νέες απειλές Πούτιν σε όσους στηρίζουν την Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους στηρίζουν την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά.

Κλιμακώνει τον ενεργειακό πόλεμο με τη Δύση η Μόσχα

Η Μόσχα, παράλληλα με τις μάχες στα πεδία της Ουκρανίας, κλιμακώνει και τον ενεργειακό πόλεμο με την Δύση.

Μετά τις ανακοινώσεις πως διακόπτει την παροχή αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία που δεν πλήρωσαν σε ρούβλια το ρωσικό αέριο, το Κρεμλίνο επιδιώκει να κλιμακώσει μέσω της ενέργειας τις πιέσεις προς την Ευρώπη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνουν πως αυτή είναι μία αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας.

«Η Μόσχα εργαλειοποιεί την ενέργεια για να δημιουργήσει παγκόσμιο χάος»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προειδοποίησε πως η Μόσχα σχεδιάζει να δημιουργήσει παγκόσμιο χάος εργαλειοποιώντας την ενέργεια.

Στο Κίεβο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γκουτέρες μετά την επίσκεψη στην Μόσχα επισκέπτεται τις περιοχές γύρω από το Κίεβο, τις ζώνες που βίωσαν τη βαρβαρότητα της ρωσικής εισβολής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2022