Ελλάδα

Δολοφονία Σκαφτούρου: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων

28.04.2022 | 08:14 Eνσωμάτωση

Σοκ προκαλεί το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε την σορό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι εκτελεστές του «γάζωσαν» κυριολεκτικά τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Greek Mafia καθώς στο σώμα του βρέθηκαν 10 σφαίρες εκ των οποίων οι τρεις στο κεφάλι. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

Καρέ καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής στα Σκούρτα Βοιωτίας αναλύουν πλέον οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ανέλαβαν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου.

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 55χρονου βαρυποινίτη έδειξε ότι οι δράστες δεν αφήσαν τίποτα στην τύχη. Στο σώμα του Σκαφτούρου εντοπίστηκαν 10 τραύματα από βολίδες καλάσνικοφ ενώ είχε δεχτεί και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

«Επαγγελματική η δολοφονία – Πολύ ακριβό το συμβόλαιο θανάτου»

«Ήταν επαγγελματική δολοφονία, ήταν έξυπνη. Άγρια θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ήταν, αλλά ήταν θρασύτατη. Οι σφαίρες στο κεφάλι που ήταν η χαριστική βολή καταδεικνύουν το πληρωμένο συμβόλαιο. Τα συμβόλαια θανάτου αρχίζουν από 30 – 40 – 50 χιλιάδες ευρώ, και φτάνουν το μισό εκατομμύριο. Αυτό ήταν ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο θανάτου, και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ο Σκαφτούρος είχε στενές επαφές με τους μεγαλύτερους κακούργους που υπάρχουν στη νύχτα. Ήταν ένας εκ των τελευταίων μεγάλων κεφαλιών του συνδικάτου του εγκλήματος στην Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή επιλέγουν να ησυχάσουν. Εμείς έχουμε δει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να γεράσουν ποτέ», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

«Μας φοβίζει μην ξεκινήσει βεντέτα»

«Ο λόγος για μια τέτοια δολοφονία μπορεί να είναι η ευθύνη μιας περιοχής, ή το να υπάρχουν οικονομικές διαφορές. Πολλές φορές εξοντώνονται και μέσα από την ίδια ομάδα. Τώρα μας απασχολεί η εκδικητικότητα και η βεντέτα. Το να μη δούμε ξαφνικά κάθε μέρα και μία εκτέλεση. Μην αρχίσει πόλεμος μεταξύ τους», τόνισε ο ίδιος.

Στη φρουρά του Σκαφτούρου πρώην ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας

«Ντρέπομαι που στη φρουρά του Σκαφτούρου ήταν πρώην ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας. Συνεχώς γίνονται τέτοιες έρευνες μέσα στην αστυνομία. Υπάρχουν πολλοί λαδωμένοι ποντικοί, και όχι μόνο στην αστυνομία», σχολίασε ακόμα ο κ. Μπαλάσκας σχετικά με το ότι στη φρουρά του 55χρονου υπήρχε πρώην ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/04/2022