Ελλάδα

Ανεβάζει «στροφές» ο τουρισμός με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

28.04.2022 | 17:38 Eνσωμάτωση

Το πρώτο μεγάλο κρας τεστ για τον τουρισμό θα είναι το τριήμερο της πρωτομαγιάς, καθώς ακολουθεί η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και οι διακοπές του καλοκαιριού. Ο κόσμος έχει κλείσει να περάσει εκτός Αθηνών και είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημοφιλείς προορισμούς η πληρότητα αγγίζει και το 100 τοις εκατό.

Στον προθάλαμο της θερινής περιόδου, η βαριά βιομηχανία της χώρας παίρνει εμπρός και το 3ήμερο, της Πρωτομαγιάς, αναμένεται να ζεστάνει για τα καλά την αγορά.

Η πληρότητα στους δημοφιλείς προορισμούς ενόψει της Πρωτομαγιάς αγγίζει ακόμη και το 100%. Σε συντριπτικό ποσοστό, η τουριστική κίνηση αφορά ξένους ταξιδιώτες.

«Οι κρατήσεις για Πρωτομαγιά είναι αρκετά ανεβασμένες. Η πληρότητα το τριήμερο θα είναι αρκετά υψηλή, τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει θα έχουν πληρότητα της τάξεως 80% με 90%» δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος.

Οι κρατήσεις καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό την Πρωτομαγιά, που έχει μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, δημιουργώντας ένα ακόμα τριήμερο ή τετραήμερο για τους τυχερούς.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ευνοεί τη Ζάκυνθο και στα ανοικτά ξενοδοχεία περιμένουμε αρκετά υψηλές πληρότητες, ιδίως από την ελληνική αγορά. Η πληρότητα προβλέπεται πάνω από το 50%.

«Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς φέτος θα έχουμε περισσότερους ξένους τουρίστες όχι μόνο από την ελληνική αγορά μιας και ξεκίνησαν ήδη αφίξεις έχουμε μια μέση πληρότητα περίπου στο 60% με 70%, μιάς και τιμές είναι και πιο χαμηλές από το Πάσχα» ανάφερε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Η έντονη διάθεση για έξοδο από τις πόλεις φαίνεται και από την αυξημένη κίνηση, φαινόμενο που σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

«Οι κρατήσεις είναι πάνω από 60% με ανοδική πορεία και τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα υπάρξει πληρότητα όπως αυτή του Πάσχα. Η Ερμιονίδα είναι πάρα πολύ κοντά στην Αθήνα, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο» δήλωσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Τα στοιχεία για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα πρώτο θετικό δείγμα για το καλοκαίρι που έρχεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2022