Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις και παρουσίαση του οπλοστασίου της χώρας

27.04.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Με τη γνωστή μεγαλοπρέπεια και τιμώμενο πρόσωπο τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν γιορτάστηκαν τα ενενήντα χρόνια του εθνικού στρατού της Βόρειας Κορέας... Στις εκδηλώσεις και στη μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε, παρουσιάστηκε ολόκληρο το οπλοστάσιο της χώρας, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε επέκταση του πυρηνικού προγράμματος.

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η συμπλήρωση 90 χρόνων από την σύσταση του εθνικού στρατού της Βορείου Κορέας…

Βαλλιστικοί πύραυλοι, έφιππες μονάδες, στρατιωτικά αγήματα, αεροπορικές επιδείξεις ακόμη και τμήματα υγειονομικών που όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση της χώρας κέρδισαν την πανδημία, έδωσαν ένα μοναδικό χρώμα στους εορτασμούς.

Ξεχωριστή θέση στην κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ είχε φυσικά ο διηπειρωτικός πύραυλος που η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται πως έχει κατασκευάσει από το 2020. Ο πύραυλος που ονομάζεται Ουασόνγκ 17, που σημαίνει Άρης, αποτελεί σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ ένα από τα ισχυρότερα όπλα στον κόσμο.

Τα δυτικά μέσα αναφέρουν όμως πως η πιο πρόσφατη δοκιμή του κατέληξε σε φιάσκο με τον πύραυλο να εκρήγνυται λίγο μετά την εκτόξευσή του.

Σε κάθε περίπτωση την παράσταση και το χειροκρότημα επισήμων και απλών πολιτών έκλεψε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν που χαμογελαστός επιδοκίμασε τα σώματα τις ένοπλες δυνάμεις.

Ντυμένος με την λευκή επίσημη στρατιωτική του στολή ο ηγέτης της Βορείου Κορέας παρέστη στην παρέλαση συνοδευόμενος από την πρώτη Κυρία. Στο μήνυμά του ο ηγέτης της χώρας ξεκαθάρισε πως στόχος πλέον είναι η πυρηνική ενίσχυση του οπλοστασίου της.

«Η θεμελιώδης αποστολή των πυρηνικών μας δυνάμεων είναι να αποτρέψουν έναν πόλεμο, αλλά τα πυρηνικά μας δεν μπορούν ποτέ να περιοριστούν μόνο στην αποστολή πολεμικής αποτροπής ειδικά σε μια στιγμή που δημιουργείται μια κατάσταση που δεν επιθυμούμε καθόλου» δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα σε επίσημο δείπνο ο Κιμ Γιονγκ Ουν τίμησε τους ανώτατους αξιωματικούς του στρατεύματος στους κήπους του Γενικού επιτελείου στρατού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/04/2022