Κόσμος

Η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα σε Πολωνία και Βουλγαρία

27.04.2022 | 12:56 Eνσωμάτωση

Μετά την Πολωνία και η Βουλγαρία μπήκε στην λίστα με τις χώρες στις οποίες η Ρωσία σταματά την παροχή φυσικού αερίου.

Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως οι βουλγαρικές αρχές δεν προχώρησαν σε πληρωμή με ρούβλια όπως έχει ζητήσει η Μόσχα, ενώ βουλγαρικά μέσα αναφέρουν πως η ροή φυσικού αερίου δεν έχει σταματήσει. Η Ευρώπη δηλώνει πάντως έτοιμη να αποκοπεί πλήρως από την ρωσική ενέργεια.

Η Μόσχα εκτός από την διακοπή στα ενεργειακά συμβόλαια σε χώρες της Δύσης συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ουκρανικών στόχων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατά την διάρκεια της νύχτας 59 στρατιωτικοί στόχοι καταστράφηκαν από την ρωσική πολεμική αεροπορία. Οι περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντιεπροπετρόφσκ βρίσκονται στο στόχαστρο…

Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται, πλήττοντας τα ρωσικά στρατεύματα τα οποία μετά από δύο μήνες μαχών προχωρούν με μεγάλη δυσκολία στα ανατολικά της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως έχουν προβεί σε χτυπήματα και σε ρωσικά εδάφη κυρίως στην περιοχή του Βορονέζ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Χάρκοβο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών φαίνεται πως συμφώνησε στην δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου προκειμένου να εκκενωθεί από αμάχους το εργοστάσιο Αζοφστάλ στην Μαριούπολη.

«Ακούμε από τις ουκρανικές αρχές πως υπάρχουν πολίτες στο Αζοφστάλ. Οι Ουκρανοί πρέπει να αφήσουν τους ανθρώπους να φύγουν, διαφορετικά ενεργούν ως κοινοί τρομοκράτες όπως το ISIS στην Συρία, που κρύβονται πίσω από απλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια στιγμή όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από το ρωσικό σφυροκόπημα, την πείνα και τις κακουχίες συγκεντρώνονται στην υπό ρωσική κατοχή πόλη για να πάρουν τα ελάχιστα χρήματα των συντάξεών τους.

Στο Κίεβο το μνημείο κάτω από την Αψίδα της φιλίας των λαών, που συμβολίζει την ρωσοουκρανική φιλία, διαλύθηκε από τις ουκρανικές αρχές.

«Το μνημείο αυτό συμβολίζει, νωρίτερα συμβόλιζε, την φιλία ανάμεσα στο Ουκρανικό και το Ρωσικό Έθνος. Σήμερα βλέπουμε πως αυτή η “φιλία” σημαίνει την καταστροφή των Ουκρανικών πόλεων και την δολοφονία Ουκρανών, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για περισσότερο από δύο μήνες πέρα από τους εκατομμύρια πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τεράστιος είναι και ο αριθμός των εκτοπισμένων που έχει εγκαταλείψει τις εστίες του αναζητώντας ασφάλεια σε άλλες πόλεις της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/04/2022