Ελλάδα

Ο δικηγόρος Α. Λύτρας στο LIVE NEWS: Η επικοινωνία με Τσιόλα και Τσάκωνα και η διάψευση του ασφυκτικού θανάτου

26.04.2022 | 17:36 Eνσωμάτωση

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Ο δικηγόρος επισήμανε αρχικώς πως έχουν γίνει «τρομερές παραλείψεις» αναφορικά με τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Όπως είπε, εάν δεν είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα δεν θα είχαν αποκαλυφθεί τα λάθη που επισημαίνονται τώρα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Αν πρόκειται για ασφυξία και δολοφονική ενέργεια, τότε αυτός που έκανε αυτή την πράξη, θα ήταν ανάμεσά μας» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πανάκι της Ίριδας το οποίο το πήγε στην Αστυνομία η 33χρονη μητέρα ή η αδερφή της και ο δικηγόρος τόνισε πως κανείς δεν ενεργοποιήθηκε να δει «αν έχει συμβεί κάτι με αυτό το πανάκι».

«Είναι δεδομένο πως οι ιατροδικαστές μου μετέφεραν πως δεν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος και πως αν υπήρχε ασφυξία θα το έβλεπαν κατευθείαν» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ανέφερε πως την περίοδο που εκπροσωπούσε το ζευγάρι Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου είχε έρθει σε επαφή με την κ. Τσιόλα και την κ. Τσάκωνα, οι οποίες του είχαν πει πως ασφυξία με βάση αυτά τα ευρήματα δεν υπάρχει.

Σημειώνεται πως η κ. Τσιόλα είχε διαψεύσει τα λεγόμενα του κ. Λύτρα.

Υπόθεση Σκαφτούρου

Ο κ. Λύτρας αναφορικά με την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου είπε πως από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 30 αντίστοιχες δολοφονίες δίχως να έχει εξιχνιαστεί καμία.

«Τέτοιου είδους δολοφονίες και τέτοια συμβόλαια θανάτου εκτελούνται από άτομα του εξωτερικού. Ο τρόπος που ενήργησαν οι συγκεκριμένοι δράστες εμένα μου δίνουν την εντύπωση πως δεν είναι Έλληνες» επισήμανε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/04/2022