Πολιτική

Πάσχα: Τα μηνύματα της πολιτικής & πολιτειακής ηγεσίας της χώρας

24.04.2022 | 20:31 Eνσωμάτωση

Διάσπαρτη σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας βρέθηκε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου για τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Την τεθωρακισμένη ταξιαρχία Πετροχωρίου Ξάνθης επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Κυριακή του Πάσχα.

«(…) κοντά στους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης υπερασπίζονται την εθνική μας ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας. Από το υψηλό τους φρόνημα, αντλούμε πίστη και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με αξιωματικούς και οπλίτες, τσούγγρισε κόκκινα αυγά και ευχήθηκε στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

«Είμαι βέβαιη ότι κάνετε το καλύτερο για όλους μας και είμαστε ήσυχοι όσο οι άνδρες και οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, αξιωματικοί και οπλίτες με αφοσίωση και αυταπάρνηση εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας μας».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ένα εκκλησάκι κοντά στο σπίτι του στα Χανιά και σε στενό οικογενειακό κύκλο έκανε ανάσταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, ανέφερε ότι το φετινό Πάσχα μάς βρίσκει ενωμένους.

«Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς και ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αλέξης Τσίπρας

Τα παιδικά χωριά SOS επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στη δομή και συνομίλησε με παιδαγωγούς αλλά και τις οικογένειες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό το δράμα θα τελειώσει σύντομα».

Ο κ. Τσίπρας μοίρασε δώρα, έπαιξε μπάσκετ με τα παιδιά, βοήθησε στο ψήσιμο του οβελία και τσούγγρισε κόκκινα αυγά.

«Πάντα, σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μια Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022».

Νίκος Ανδρουλάκης

Την αναστάσιμη ακολουθία στη μητρόπολη Αθηνών παρακολούθησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον οφείλουμε με ευθύνη να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, με περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερη αξιοπρέπεια».

Δημήτρης Κουτσούμπας

Το μήνυμά του για το Πάσχα έστειλε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Χρόνια σας πολλά!», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/04/2022