Οικονομία

Πάσχα: «Βροχή» οι παραγγελίες για οβελία & μαγειρίτσα

23.04.2022 | 20:18 Eνσωμάτωση

«Φωτιά» πήραν οι παραγγελίες σε εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την παράδοση της καθιερωμένης μαγειρίτσας σε όσους πελάτες έχουν επιλέξει να μη μαγειρέψουν.

Οι πρώτες παραγγελίες με εδέσματα που καταναλώνονται μετά την Ανάσταση ήδη έχουν ξεκινήσει να φεύγουν από τα εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας.

Πελάτες που δεν έχουν σκοπό να μαγειρέψουν σπεύδουν ακόμη και την τελευταία στιγμή να παραγγείλουν μαγειρίτσα για απόψε, αλλά και ψητό αρνί για το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι σούβλες έχουν μπει ήδη στη θέση τους, τα κάρβουνα έχουν ανάψει και οι υπάλληλοι θα κάνουν μια διαφορετική ολονυχτία για να ικανοποιήσουν και τον τελευταίο πελάτη.

Οι παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι αμέτρητες, με πολλές οικογένειες να επιλέγουν ακόμα και την παραλαβή της μαγειρίτσας λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση.

Οι καταστηματάρχες των ψητοπωλείων προετοιμάζονται με γρήγορους ρυθμούς για την αυριανή μέρα, όπου θα ξεκινήσουν το σούβλισμα των αρνιών από πολύ νωρίς το πρωί.

Θεσσαλονίκη: Τρεις μέρες στα κάρβουνα

Και στη Θεσσαλονίκη η παραδοσιακή μαγειρίτσα έχει την τιμητική της σήμερα μετά την Ανάσταση. Δεκάδες πακέτα είναι έτοιμα για παραλαβή.

Σπιτική ή από εστιατόριο, η μαγειρίτσα θα αποτελέσει και φέτος το κύριο πιάτο της γιορτής μετά την Ανάσταση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/04/2022