Καιρός

Τοπικές βροχές σήμερα στα δυτικά, κεντρικά & βόρεια – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας

21.04.2022 | 06:32 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Κατά διαστήματα οι νεφώσεις, τουλάχιστον στο ηπειρωτικό κομμάτι θα πυκνώνουν, ενώ στο Αιγαίο τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα.

Οι βροχές που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι τοπικές και μικρής έντασης. Έτσι, λίγα φαινόμενα προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και σταδιακά θα επηρεαστούν τμήματα της κεντρικής Ελλάδας. Το μόνο που θα διαφοροποιηθεί το βράδυ, είναι οι λίγες βροχοπτώσεις θα έχουν σταματήσει, η συννεφιά όμως θα παραμείνει.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 18-20 στα βόρεια, 21-23 στη δυτική Ελλάδα, 23 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Σε άνοδο οι μέγιστες και στα νησιά του Αιγαίου, όπου θα πλησιάσουν τους 19-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις, 4-6 και θα ενισχυθούν το βράδυ στα 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις 3-4 τοπικά 5 μποφόρ, μεταβλητοί και από το απόγευμα και εκεί, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Από το μεσημέρι όμως και στη συνέχεια προβλέπονται νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 9 έως 19 και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες.

Την Μεγάλη Παρασκευή η χώρα θα είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μία, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, μέχρι το απόγευμα. Και από την άλλη τα νότια και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, όπου ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετό ήλιο μέσα στη μέρα και λίγη παροδική συννεφιά. Ευνοείται όμως η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα, θα κυμανθεί κοντά στους 22-27 βαθμούς, και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 4-6, στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ.

Τέλος, το Μεγάλο Σάββατο η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ιδίως στα νότια. Μικρής έντασης βροχές αναμένονται, σε τοπικό επίπεδο στα δυτικά και βόρεια μέχρι το μεσημέρι.

Ο καιρός γρήγορα το απόγευμα θα ανοίξει, οι νεφώσεις θα διαλυθούν και το βράδυ της ανάστασης αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 24 βόρεια, και 26-27 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 3-5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 21/04/2022