Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

21.04.2022 | 21:01 Eνσωμάτωση

Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής Πελοποννήσου θα είναι αρχικά συννεφιασμένος.

Οι βροχές που θα απασχολήσουν τις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι μικρής έντασης και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Το βράδυ θα βρέξει λίγο τοπικά προς στο βόρειο Αιγαίο, ενώ οι νεφώσεις θα διαλυθούν στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα δυτικά αργά τη νύχτα ίσως ψιχαλίσει λίγο τοπικά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με ένα γρήγορο πέρασμα τοπικών νεφώσεων μέσα στη μέρα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, όμως οι συγκεντρώσεις θα είναι μικρές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και σε αρκετές περιοχές, θα πλησιάσει άκρως ανοιξιάτικες τιμές. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 22 βαθμούς στα βόρεια και 25-27 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Και στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 23 μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο λίγο ενισχυμένοι με ένταση 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις, 3-5 μποφόρ πρόσκαιρα το απόγευμα 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, και βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3-5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, το Μεγάλο Σάββατο η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ιδίως στα νότια. Μικρής έντασης βροχές αναμένονται, σε τοπικό επίπεδο στα δυτικά και βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Ο καιρός γρήγορα το απόγευμα θα ανοίξει, οι νεφώσεις θα διαλυθούν και το βράδυ της ανάστασης αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 24 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, και 26 έως 27  βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν νοτιοδυτικοί στα πελάγη 3 με 4 μποφόρ, το πρωί και 5 μποφόρ.

Και τέλος την Κυριακή του Πάσχα το σκηνικό του καιρού θα είναι άκρως ανοιξιάτικο, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχήσει αρχικά σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν στη ατμόσφαιρα και μάλιστα από το απόγευμα της Κυριακής και για τις επόμενες μέρες, θα είναι αυξημένες. Ανοιξιάτικες όμως και σχεδόν καλοκαιρινές οι θερμοκρασίες ανήμερα του Πάσχα, με τις μέγιστες τιμές 27 έως 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 2 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο και 5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 21/04/2022