Καιρός

Αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις – Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

21.04.2022 | 13:23 Eνσωμάτωση

Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής Πελοποννήσου θα είναι αρχικά συννεφιασμένος.

Οι βροχές που θα απασχολήσουν τις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι μικρής έντασης και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Το βράδυ θα βρέξει τοπικά προς στο βόρειο Αιγαίο, ενώ οι νεφώσεις θα διαλυθούν στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα δυτικά αργά τη νύχτα θα ψιχαλίσει τοπικά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με ένα γρήγορο πέρασμα τοπικών νεφώσεων μέσα στη μέρα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, όμως οι συγκεντρώσεις θα είναι μικρές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και σε αρκετές περιοχές , θα πλησιάσει άκρως ανοιξιάτικες τιμές. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 22 βαθμούς στα βόρεια και 25-27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Και στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 23 μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο λίγο ενισχυμένοι με ένταση 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις, 3-5 πρόσκαιρα το απόγευμα 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-23 και οι άνεμοι σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, και βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3-5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 21/04/2022