Ελλάδα

Λέων για Πάτρα: «Επιβεβαιώνεται πλήρως ότι δεν υπάρχει καρδιολογικό ή γενετικό πρόβλημα σε Τζωρτζίνα και Ίριδα»

19.04.2022 | 17:29 Eνσωμάτωση

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο LIVE NEWS και έδωσε απαντήσεις σχετικά με την ανάρτησή του και το ανατριχιαστικό σκίτσο που δείχνει ασφυξία.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε στον αποκλεισμό των παθολογικών αιτιών ως αιτία θανάτου της Μαλένας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει παθολογικό αίτιο ούτε γενετικό που να δικαιολογεί τον θάνατο του τρίτου παιδιου. Αποκλείεται οποιοδήποτε γενετικό ή καρδιολογικό αίτιο γονιδιακής προέλευσης.  Το εύλογο ερώτημα ήταν ότι το πρόβλημα πρώτα εκδηλώνεται και μετά καλούμε τους γιατρούς. Αυτό δηλώνει ουσιαστικά και ο κ. Αναστασάκης. Ο κ. Αναστασάκης δήλωσε ότι είχαμε έλλειψη οξυγόνου. Θα πρέπει να περιμένουμε για τις ιστολογικές εξετάσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα. Πάει μάλιστα και ένα βήμα μπροστά και λέει ότι το μυοκάρδιο έπασχε τελικά, ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου», ανέφερε αρχικά.

«Εάν έχουμε ένα παιδί σε ύπνωση, δεν αφήνει κανένα σημάδι γιατί δεν υπάρχει αντίσταση ή αντίδραση. Χωρίς να γνωρίζουμε την ιατροδικαστική έκθεση, είναι όλα ανοιχτά. Με την ποσότητα της κεταμίνης που έχει βρεθεί είναι δύσκολο να αποδειχθεί κάτι άλλο», συνέχισε ο κ. Λέων μιλώντας για την περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Το ανατριχιαστικό σκίτσο

«Πρόκεται καθαρά για σκίτσο βιβλιογραφίας. Προσεκτικά προσπαθώ να μελετήσω όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Ο δράστης στο σκίτσο είναι αριστερόχειρας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει ότι ο δράστης στην περίπτωση της Μαλένας είναι αριστερόχειρας. Τα τραύματα στο πρώτο παιδί είναι αντίστροφα και πρόκειται για δεξιόχειρα», επεσήμανε ο κ. Λέων σχετικά με το επίμαχο σκίτσο της βιβλιογραφίας που «ανέβασε» στο διαδίκτυο.

«Έχω ακούσει δημόσιες δηλώσεις οι οποίοι απέκλειαν την ασφυξία επειδή οι εκδορές ήταν αρκετά ψηλά. Πράγματι, καταδεικνύω μία βιβιογραφική αναφορά η οποία ταιριάζει στην περίπτωση του πρώτου παιδιού. Δηλαδή έχουμε 2 εκδορές στη ράχη της μύτης (ψηλά) και μάλιστα υπάρχει ένα ακόμη σημάδι και το οποπίο θα μπορούσε να είναι δάχτυλο. Θα φανεί στην καθαρή φωτοφραγία εάν υπάρχει συνοδό σημάδι», κατέληξε λέγοντας ο κ. Λέων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/04/2022