Υγεία

Βρετανία: Συναγερμός για την έξαρση ηπατίτιδας σε παιδιά

19.04.2022 | 18:20 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS, για την ηπατίτιδα, καθώς οι περιπτώσεις εμφάνισης της σε παιδιά στην Βρετανία, πληθαίνουν.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κωνσταντόπουλος «τα μέχρι τώρα περιστατικά δείχνουν μια φλεγμονή στο συκώτι, η οποία όμως δεν οφείλεται σε κανέναν από τους γνωστούς ιούς της ηπατίτιδας».

«Για την ηπατίτιδα υπάρχουν πέντε ιοί, αλλά δεν οφείλεται σε κανέναν από αυτούς. Πιθανόν να οφείλεται σε ένα άλλο ιό και είναι γνωστό όπως και άλλοι ιοί, όπως και οι αδενοιοί προκαλούν ηπατίτιδα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

«Δεν οφείλεται στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο νέος αυτός ιός της ηπατίτιδας δεν μπορεί να συνδεθεί με το εμβόλιο κατά της Covid-19, καθώς τα περισσότερα παιδιά που νόσησαν ήταν ανεμβολίαστα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας υποστήριξε ότι δεν φαίνεται να συνδέεται και με τον κορωνοϊό, καθώς δεν υπάρχει συνδυασμός των δύο ιών σχετικά με τα κρούσματά τους, ενώ σημείωσε ότι μπορεί ο ιός που προκαλεί την ηπατίτιδα μπορεί να εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Για τις περιπτώσεις που ο ιός ανάγκασε τους γιατρούς να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση ήπατος για να σωθούν τα παιδιά που νόσησαν, ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ακόμα αν αυτό οφείλεται στην κρισιμότητα της νόσου ή στην καθυστερημένη αντιμετώπισή της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προχώρησε η φλεγμονή.

«Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς είναι τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν τα παιδιά τους, με το κυριότερο να είναι ο ίκτερος. Ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουν να το δουν στο σώμα των παιδιών, γιατί τότε θα είναι αργά, αλλά στα μάτια των παιδιών» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/04/2022