Ελλάδα

Ψαρούλης: «Ψάξτε οστά, νύχια και μαλλιά…»

16.04.2022 | 02:18 Eνσωμάτωση

Τριάντα επτά χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Ψαρούλης, είχε καταφέρει να λύσει το γρίφο μίας υπόθεσης που θυμίζει πολύ τα όσα παρακολουθεί σοκαρισμένο το πανελλήνιο στην Πάτρα.

Τότε που μία γυναίκα σκότωνε τα παιδιά της με βαρβιτουρικά χάπια μέσα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, του ξύπνησαν μνήμες από το 1985 και δηλώνει στο «Τούνελ» πως η επιστήμη θα βρει τις απαντήσεις.

«Οπωσδήποτε μας γύρισε στην εποχή εκείνη γιατί κι εμείς είχαμε μια φαρμακευτική δηλητηρίαση. Μπορεί να λυθεί το ζήτημα αλλά θέλει λίγο δουλειά. Η κεταμίνη ευρέθη, αλλά το ζήτημα είναι ποιος την έδωσε», λέει ο ιατροδικαστής.

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής τονίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών.

«Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Στέλνοντας για ανάλυση, το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν είναι πιθανό. Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και τα δύο χρόνια θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση» συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 16/04/2022