Κόσμος

Καλημέρα στους Έλληνες της Αυστραλίας!

16.04.2022 | 05:56 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, μίλησε ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία στην Αυστραλία, και τι γίνεται εκεί με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Όταν έφτασα Ελλάδα δε βρήκα κανέναν έλεγχο στο αεροδρόμιο. Δε χρειαζόταν πιστοποιητικό για να έρθω από Αυστραλία, επειδή εκεί είμαστε στο 95% εμβολιασμένοι και οι περισσότεροι έχουμε κάνει και την 3η δόση. Υπάρχει σχετική διακρατική συμφωνία. Τώρα περιμένουμε την 4η δόση. Ήταν ευχάριστο που μπήκαμε άνετα στη χώρα, είχαν κλείσει τα σύνορά μας για δύο χρόνια», περιέγραψε ο κ. Παπαστεργιάδης.

«Στη Μελβούρνη μόνο έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα καθημερινά, αλλά είναι λίγοι οι θάνατοι, μπορεί και κανένας την ημέρα. Εμείς πήγαμε από το πιο σκληρό lockdown σε μια μεγάλη ελευθερία. Δεν έχουμε μάσκες ούτε στους εσωτερικούς χώρους», εξήγησε ο ίδιος.

«Για το καλοκαίρι ήδη όλοι έχουν ετοιμάσει βαλίτσες. Η Ελλάδα θα δεχτεί μεγάλο κύμα τουριστών από την Αυστραλία. Στην Αυστραλία είμαστε περίπου 600 – 700 χιλιάδες Έλληνες. Με την οικονομική κρίση κατέβηκαν πάνω από 80.000 Έλληνες στην Αυστραλία», συνέχισε.

«Εμείς επιστρέφουμε Αυστραλία την Τρίτη. Το Πάσχα θα ψήσουμε αρνί, θα φτιάξουμε μαγειρίτσα, θα τα κάνουμε όλα. Είναι σημαντικό για εμάς να τηρούμε τα έθιμα. Είναι και ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί», ανέφερε ακόμα κλείνοντας ο κ. Παπαστεργιάδης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 16/04/2022