Υγεία

Κορωνοϊός: «Πάσχα στο χωριό» μετά από δύο χρόνια – Άρση μέτρων από 1η Μαΐου

15.04.2022 | 07:41 Eνσωμάτωση

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας και την άρση των μέτρων από 1η Μαΐου.

Η κ. Παγώνη δήλωσε πως  ο κόσμος θα πρέπει είναι ιδιαίτερα προσεκτικός τις μέρες του Πάσχα.

«Χρειάζεται πολλή μεγάλη προσοχή, ανεξάρτητα από το ότι πρέπει να πάμε στα χωριά μας και να διασκεδάσουμε, το πιο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα. Η σωτηρία μας είναι η μάσκα σε αυτή τη φάση. Στον Επιτάφιο, στην Ανάσταση ή όπου άλλου πάμε και έχει κόσμο, να φοράμε μάσκα. Πριν φύγουμε, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα τεστ, για σεβασμό κυρίως προς τους άλλους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά.

«Η Πολιτεία είπε ότι απο 1η Μαΐου δεν θα έχουμε μέτρα. Ο κόσμος το περίμενε, και σίγουρα δεν έπρεπε να ειπωθεί τόσο νωρίς όσο ειπώθηκε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι τελείωσε ο κορωνοϊός, έχουμε δύο δείκτες που είναι ανεβασμένοι ακόμα, μπορεί να μειώνονται αλλά είναι υψηλοί» πρόσθεσε.

Για την 4η δόση η κ. Παγώνη είπε:

«Η 4η δόση είναι ανεξάρτητη από τα μέτρα, η 4η δόση θα πρέπει να γίνει στους πολίτες άνω των 60 ετών. Δεν θα πρέπει να κάνει ο καθένας τον γιατρό μόνο του, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν την προστασία από την βαριά νόσο. Υπάρχουν ηλικιακές ομάδες, οι επιστήμονες βλέπουν τα επιστημονικά δεδομένα που καθορίζουν ποιός θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Για τους υγειονομικούς και την αναστολή η κ. Παγώνη επεσήμανε πως, «όταν ξεκινησε αυτή η συζήτηση, εξαρχής ήμουν εναντίον της απόλυσής τους. Τους καλώ ωστόσο ναπάνε να εμβολιαστούν με το πρωτεϊνικό εμβόλιο. Μπαίνοντας στο νοσοκομείο, σίγουρα θα νοσήσουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να απολυθούν. Οι περισσότεροι έχουν πάει να εμβολιαστούν για καλό δικό τους».

Για την επαναφορά στην «κανονικότητα» και στα χειρουργεία που δεν έχουν γίνει ακόμα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως, «τα χειρουργεία έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, έως και 8-9 μήνες, και οι ασθενείς έχουν αγανακτήσει. Θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των χειρουργείων άμεσα. Μεχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν τελειώσει όλα τα χειρουργεία. Έπρεπε να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά covid, ωστόσο τώρα μπαίνουν πάλι σε μία σειρά».

Οργισμένη απάντηση από το Ωνάσειο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η κ. Παγώνη, τέλος, μίλησε και για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών και την κατηγορία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στην 9χρονη.

«Είναι άδικο αυτό που έχει γίνει με τους γιατρούς, και εάν η κάθε κυρία που δεν ξέρουμε τί εχει κάνει, γιατί δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, να κατηγορεί τους γιατρούς, ενώ μέχρι πρότινος έλεγε ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα να σώσουν το παιδί, τώρα το θυμήθηκε ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί;», διερωτήθηκε.

«Είναι όλα καταγεγραμμένα και υπογεγραμμένα», κατέληξε λέγοντας η Ματίνα Παγώνη.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 15/04/2022