Ελλάδα

Θρήνος στην Τήνο για τη δολοφονία του 52χρονου διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας – Στον εισαγγελέα ο δράστης

12.04.2022 | 13:52 Eνσωμάτωση

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη οι συγγενείς και οι φίλοι του Διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου, που έχασε τη ζωή του για ασήμαντη αφορμή. Ο 90χρονος που κατηγορείται ότι τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, το περιβάλλον του αγιογράφου μιλάει ωστόσο για έναν δύστροπο υπερήλικα που δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στο 52χρονο θύμα.

Υποβασταζόμενος από αστυνομικούς, κρατώντας δεκανίκι και κάτω από αποδοκιμασίες, ο 90χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σύρου κατηγοροΎμενος για την δολοφονία του 52χρονου αγιογράφου στην Τήνο.

Ο ηλικιωμένος πυροβόλησε στο κεφάλι το θύμα με κυνηγετική καραμπίνα.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ούτε εγώ, ούτε το παιδί. Είμαι σε ένα σοκ, ούτε οι γύρω μας οι φίλοι, οι γνωστοί… Είναι πολύ δύσκολο ακόμα να το συλλάβει ο νους μας. Ήταν ένας άνθρωπος από τους λίγους, χαρούμενος, ένας άνθρωπος με φιλότιμο, ένας άνθρωπος με σεβασμό» δήλωσε η πρώην σύζυγος του 52χρονου.

Οι εξηγήσεις που φέρεται να έδωσε ο 90χρονος ήταν ότι το θύμα, που ήταν γείτονάς του, είχε ρίξει δηλητήριο στο πηγάδι του. Οι διενέξεις τους δεν σταματούσαν εκεί. Ο ηλικιωμένος δεν ήθελε την κεραία που είχε τοποθετήσει στην ταράτσα ο 52χρονος, είχαν τσακωθεί ακόμα και για τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Είχαν αλληλομηνυθεί κι είχαν φτάσει στα δικαστήρια όταν ο ηλικιωμένος επιχείρησε να τον χτυπήσει με τη μαγκούρα του.

«Δημιουργούσε προβλήματα εκεί και με τη γειτονιά και με την ίδια του την οικογένεια υπήρχαν προβλήματα. Ο άνθρωπος ήταν τέτοια περίπτωση που τον πείραζαν όλα ούτε με τα ρούχα του δεν ταίριαζε ο άνθρωπος. Με τον Σπύρο που κάνω καμιά φορά ένα διάλογο και μου το ανέφερε, μου έλεγε ότι «έχω πρόβλημα με αυτόν τον άνθρωπο» αποκαλύπτει φίλος του 52χρονου.

Οι συγγενείς του θύματος είναι συντετριμμένοι. Ο 52χρονος αγιογράφος αφήνει πισω του δύο παιδιά. Για την μητέρα και την αδελφή του δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς… Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χάθηκαν ο πατέρας και τα δύο αγόρια της οικογένειας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2022