Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δύο οι νεκροί από τη φωτιά στο «Παπανικολάου»

07.04.2022 | 13:19 Eνσωμάτωση

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες για τη φωτιά που ξέσπασε χτες το πρωί στο νοσοκομείο Παπανικολάου με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και η πτέρυγα σχεδόν να καταστραφεί.

Σήμερα το πρωί κατέληξε ένας από τους τραυματίες, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε δύο.

Πώς ξέσπασε η φωτιά;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο ασθενής πριν καταλήξει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη.

«O ασθενής είπε ότι έσκασε το κινητό στο χέρι μου και πήρα φωτιά, αυτή ήταν η τελευταία του μαρτυρία», λέει ο Σταύρος Τρύφων, διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής.

Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου καταγγέλλει πως υπήρχαν επιτοίχιες διαρροές.

«Υπήρχαν επιτοίχιες διαρροές στον συγκεκριμένο θάλαμο. Υπήρχε για πολλούς μήνες, και εγώ έλεγα θα καούμε, κάποια στιγμή θα καούμε».

Ο διευθυντής του πνευμονολογικού τμήματος Covid, Αδαμάντιος Χλωρός, εγκλωβίστηκε στο γραφείο του την ώρα της πυρκαγιάς και σώθηκε από την γρήγορη δράση της πυροσβεστικής

«Όταν ξέσπασε η φωτιά, πολύ γρήγορα επεκτάθηκε, γέμισε τον διάδρομο και ήταν αδύνατο να βγω απ’ το γραφείο μου οπότε αποκλείστηκα και άνοιξα το παράθυρο».

Σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται ο τρίτος εγκαυματίας ενώ συνεχίζονται να νοσηλεύονται δύο νοσηλεύτριες με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθούν σύντομα από την πυροσβεστική.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2022