Ελλάδα

Μάνος Δασκαλάκης: Στην ανακρίτρια καταθέτει για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

07.04.2022 | 13:05 Eνσωμάτωση

Για δεύτερη μέρα βρίσκεται στα δικαστήρια ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους.

Ο 30χρονος καταθέτει στο ανακριτικό γραφείο για όσα έγιναν μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ο κ. Δασκαλάκης είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει για την υπόθεση της δολοφονίας της εννιάχρονης κόρης του.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιριγκου θα καταθέσει σήμερα και σχετικά με το tablet που ετάφη μαζί με την 9χρονη κόρη του Τζωρτζίνα κατόπιν επιθυμίας της μητέρας της.

Μετά από την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη η ανακρίτρια αναμένεται να διατάξει το άνοιγμα του τάφου της μικρής Τζωρτζίνας προκειμένου να αφαιρεθεί το tablet και να διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας για να διαπιστωθεί αν περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την εν εξελίξει δικαστική έρευνα.

«Πόλεμος» Μάνου – Ρούλας

Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νέος «πόλεμος δηλώσεων» μεταξύ των γονιών των τριών νεκρών κοριτσιών, ενώ κομβικό σημείο στις εξελίξεις θα διαδραματίσουν τα αποτελέσματα της έρευνας για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας.

Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της, εκφράζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται ότι αύριο η 33χρονη θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης με αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Καταθέτουν νοσηλεύτριες για τους θανάτους των παιδιών

Ξεκίνησε ο κύκλος των καταθέσεων που αφορά σε μάρτυρες από την Πάτρα οι οποίοι θα συνεισφέρουν στοιχεία και πληροφορίες για τον θάνατο της Ίριδας Δασκαλάκη, καθώς και τα επεισόδια υγείας που αντιμετώπισε η Τζωρτζίνα σε νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο έχουν κληθεί για κατάθεση από τον εισαγγελέα προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν συγκεκριμένα περιστατικά.

Αναμένεται δε ο κύκλος των καταθέσεων να συνεχιστεί στη διάρκεια της έρευνας που γίνεται για τις συνθήκες των θανάτων των δύο κοριτσιών.

Οι δύο υποθέσεις εξετάζονται και ξεχωριστά, αλλά και συνδυαστικά τόσο μεταξύ τους όσο και με τον θάνατο του πρώτου κοριτσιού της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2022