Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως θα πήγαινα σπίτι μου»

05.04.2022 | 16:54 Eνσωμάτωση

Τίποτα από όσα είπε στην απολογία της για 4 ώρες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τον Μάνο Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα παρά τη συναισθηματική φόρτιση κατά τη διάρκεια της απολογίας της.

Η Ρούλα επίμεινε στην άρνηση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας και πέρασε στην αντεπίθεση για τους γιατρούς.

«Εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, εγώ δεν έχω καμία σχέση με το περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά», ανέφερε η 33χρονη στην απολογία της.

Η ανακρίτρια αντέτεινε πως το νοσοκομείο δεν έχει καν την ουσία κτατο που δεν δέχτηκε η Ρούλα.

«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική».

Πώς δικαιολόγησε την ψυχραιμία της

Σε ότι αφορά την ψυχραιμία που υπέδειξε κατά τη διαχείριση της αρρώστιας της Τζωρτζίνας και της τραγικής κατάληξης που είχε.

Σχετικά με τις ερωτήσεις που έκανε για τις κάμερες στο νοσοκομείο και το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο υποστήριξε πως και αυτό εξηγείται με όσα γίνονταν στο νοσοκομείο…

«Είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο και ανησυχούσα. Έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο».

Η ανακρίτρια ρώτησε και για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. ΗΡούλα Πισπιρίγκου επικαλέστηκε τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους και πως για τη Μαλένα είχαν υποβάλει μήνυση με τον εν διαστάσει σύζυγος της.

Αν και ρωτήθηκε και για την σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δεν άφησε αιχμές σε βάρος του, για τις υποθέσεις των θανάτων των τριών παιδιών τους.

Τα επιχειρήματα της 33χρονης και πώς καταρρίπτονται

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου διήρκησε πολλές ώρες και κλήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις.

Μεταξύ άλλων η 33χρονη έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς, δηλώνοντας πως η χορήγηση κεταμίνη ήταν ιατρικό λάθος, ενώ στη συνέχεια το νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ακόμη δήλωσε πως δεν χορήγησε εκείνη την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, διότι ο χρόνος που μεσολάβησε από την αρχή του επεισοδίου μέχρι και τον θάνατο της 9χρονης είχε ξεπεράσει τα 20 λεπτά.

Ωστόσο κι αυτός ο ισχυρισμός ανατρέπεται, διότι με ιατρική βοήθεια παρατείνεται ο χρόνος ζωής σε παρόμοια περιστατικά.

Τα πρώτα λόγια της 33χρονης πριν οδηγηθεί στη φυλακή

Λίγο πριν προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως δεν καταλαβαίνει γιατί ο Μάνος Δασκαλάκης δεν την πιστεύει, ενώ η ίδια ήταν βέβαιη πως… θα γυρνούσε σπίτι της.

«Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν με πιστεύει ο Μάνος και μίλησε εναντίον μου. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή», δήλωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/04/2022