Ελλάδα

Ένα μήνα θα απέχουν από τις μεταβιβάσεις ακινήτων οι συμβολαιογράφοι

05.04.2022 | 07:22 Eνσωμάτωση

Ο συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», και αναφέρθηκε στην αποχή του κλάδου για ένα μήνα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, δεν δέχονται οι συμβολαιογράδοι να αποδίδουν τους ΤΑΠ – το χαρτί για την αγοραπωλησία – των Δήμων.

«Βάσει του άρθρου 19 του νέου νόμου, λέει οτι ο συμβολαιογράφος θα κρατάει μια εγγυοδοσία και θα αποδίδει είτε από τον πωλητή είτε από τον αγοραστή, το 3 τοις χιλίοις, αντικειμενική ή δηλωθείσα και στη συνέχεια θα το αποδίδει για λογαριασμό τους. Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση. Δεναντέχουν οι συμβολαιογράφοι να κάνουν τους υπαλλήλους τους δημοσίου και οι υπάλληλοι του δημοσίου να κάθονται», ανέφερε αρχικά.

«Έτσι, αποφασίστηκε η αποχή από κάθε σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων και σχετική υποβολή δηλώσεων με αίτημα την απέμπλοκή μας από την αυτεπάγγελτη  άιτηση για την έκδοση του ΤΑΠ και την διαδικασία της εγγυοδοσίας, και όποια δικαιοδοσία εχόυμε εμείς σε αυτή τη διαδικασία», συμπλήρωσε.

«Προχωρήσαμε σε αποχή ενός μήνα – ξεκινώντας από σήμερα –  και αυτό πρεπει να τελειώσει. Απέχουμε από την σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων μόνον, και σε περιπτωση δουμε νωρίτερα φως σαφέστατα θα πραγματοποιήσοτυμε τα αιτήματα», κατέληξε λέγοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/04/2022