Ελλάδα

Πώς μπορεί να σκοτώσει η κεταμίνη

02.04.2022 | 02:45 Eνσωμάτωση

Ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος και ο κτηνίατρος Ιωάννης Πολυζώης, μίλησαν στο «Τούνελ» για τη φονική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.

«Η κεταμίνη είναι μία ουσία που την χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική γιατί είναι ένα ταχύτατο αναισθητικό, καταπραϋντικό. Σε μικρές δόσεις μπορεί να έχει και ψυχοδηλωτικές επιδράσεις. Υπάρχει και σε λευκή σκόνη, αλλά αυτό που χρησιμοποιούμε στα ιατρεία μας είναι σε υγρή μορφή. Όταν χρησιμοποιείται στους ανθρώπους, η χρήση της είναι αναισθητική. Πάντα μιλάμε για χειρουργεία. Όταν παίρνουμε για τα ιατρεία μας κεταμίνη, υπογράφουμε ειδικό χαρτί, ειδική συνταγή περί ναρκωτικών. Ούτε εμείς την παίρνουμε εύκολα. Μία μεγαλύτερη ποσότητα, είναι ικανή να σκοτώσει», ανέφερε ο κύριος Πολυζώης.

Ο κύριος Λουράντος ανέφερε πως η ουσία αυτή χρησιμοποιείται ως μείζων αντικαταθλιπτικό φάρμακο.

«Δεν υπάρχει όμως στο ελεύθερο εμπόριο», όπως είπε.

Με μία πολύ απλή αναζήτηση που έκανε το «Τούνελ» στο Διαδίκτυο, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να την αποκτήσει κάποιος, καθώς τα σκευάσματα κεταμίνης πωλούνται διαδικτυακά. Αρκεί μόνο κάποιος να διαθέσει κανείς από 550 ευρώ μέχρι 2,5 χιλιάδες.

«Στο Διαδίκτυο δεν έχει κανείς ευθύνη. Παίρνεις ό,τι να ναι και το έχεις. Ενώ όταν το πάρεις από το γιατρό, έχει την ευθύνη αυτός που σου το δίνει. Όλες οι αναισθησίες γίνονται ενδοφλέβια και με παρουσία αναισθησιολόγου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών.

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 02/04/2022