Υγεία

«Όλα για τη Ζωή μας»: Πότε και γιατί κάνουμε βλεφαροπλαστική

02.04.2022 | 09:29 Eνσωμάτωση

Ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τη βλεφαροπλαστική, και εξήγησε πότε και για ποιούς λόγους πρέπει κάποιος να προβεί σε μία τέτοια αισθητική επέμβαση.

Η βλεφαροπλαστική, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παρεμβάσεις.

«Τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται στα βλέφαρα είναι το χαλαρωμένο δέρμα, και οι σακούλες, ή αλλιώς αυτό που λέει ο κόσμος «μαύροι κύκλοι». Όταν το δέρμα είναι τόσο πολύ, μας δυσκολεύει να βλέπουμε αλλά και να διαβάζουμε και εκεί πρεπει να κάνουμε βλεφαροπλαστική», ανέφερε αρχικά ο κ. Γαϊτάνης.

«Η βλεφαροπλαστική χρησιμοποιείται και για αισθητικούς λόγους. Όταν υπάρχει η λεγόμενη περίσσεια δέρματος – η χαλάρωση – τότε τα μάτια φαίνονται κουρασμένα. Στόχος της επέμβασης είναι να δώσουμε ένα πιο νεανικό βλέμμα, όπως όταν ήμασταν 20 χρόνων. Μιλάμε για ανθρώπους στην ηλικία των 50 ετών, ανάλογα με το πρόβλημα που έχει ο καθένας και το λίπος και το δέρμα. Ο ασθενής μπορεί να φύγει και την ίδια μέρα της επέμβασης, αλλά εάν χρειαστεί να κόψουμε μέρος του δέρματος, τις σακούλες, μπορεί να κάτσει μία μέρα στο νοσοκομείο. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή με μέθη», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Συνήθως οι άνθρωποι έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με αυτού του είδους τις επεμβάσεις, οπότε μία καλή συννενοήση με τον ασθενή θα επιφέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα», κατέληξε λέγοντας ο κ. Γαϊτάνης.

Videos & Απoσπάσματα από Όλα για τη Ζωή μας - 02/04/2022