Κόσμος

«Πόλεμος» δηλώσεων από Ουάσινγκτον και Μόσχα για τα χημικά και βιολογικά όπλα

10.03.2022 | 20:11 Eνσωμάτωση

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι η Ρωσία έχει στοιχεία πλεόν ότι οι Ουκρανοί με την βοήθεια των Αμερικανών έχουν ήδη φτιάξει χημικά όπλα και τα οποία μαλιστα έχουν απελευθερώσει ας στην κοινότητα μέσω κάποιων ζώων.

Οι Αμερικανοί διορθώνουν την επίμαχη δήλωση της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόριας Νούλαντ η οποία είπε δημόσια πως υπάρχουν βιολογικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία το State Department απάντησε στην ερώτηση του MEGA, και είπε πως η δήλωση αφορούσε ουκρανικά εργαστήρια διάγνωσης και βιοάμυνας. Τα εν λόγω εργαστήρια δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή χημικών όπλων και υπάρχουν αντίστοιχες σε πλήθος χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια είχαμε και τη δήλωση του εκπροσώπου του State Department, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ είναι πλήρως συμμορφωμένες με τη σύμβαση για τα χημικά και βιολογικά όπλα και υπενθύμισε πως η Ρωσία έχει ενεργό πρόγραμμα χημικών όπλων και συνεπώς παραβιάζει τη σχετική σύμβαση.

Τέλος ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε χθες πως η «Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χημικά της στην εισβολή στην Ουκρανία».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/03/2022