Ελλάδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στο εδώλιο για δεύτερη φορά – Θα εξεταστεί εάν το αδίκημά του είναι κακούργημα

17.02.2022 | 20:25 Eνσωμάτωση

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, που θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο, καθώς ο ίδιος ο εισαγγελέας άσκησε έφεση ζητώντας η κατηγορία του να μετατραπεί σε κακούργημα από πλημέλλημα για το οποίο ήδη έχει καταδικαστεί. Με αυτη την εξέλιξη ο παρουσιαστής θα είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 5ετή φυλάκιση και επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ, για τη δημοσιοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

Ο Εισαγγελέας ωστόσο άσκησε έφεση κατά της απόφασης καθώς έκρινε ότι

Η κατηγορία της παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ΄ εξακολούθηση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο.

«Νιώθει δικαιωμένη ως προς το κομμάτι, ότι ο αγώνας της και όλη αυτή η διαδικασία η ψυχοφθόρα χαμένος», δήλωσε η δικηγόρος Σταυρούλα Αντιγόνη Πρίλη.

«Η άσκηση της έφεσης απο την πλευρά του κυρίου Εισαγγελέα .η αλήθεια ειναι οτι προκάλεσε έκπληξη, με την έννοια οτι η εκδοθείσα απόφαση ήταν ομόφωνη. Η άποψη μου παραμένει η ίδια οτι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κακούργημα. Αυτο θα ξανακριθεί, πάρα πολύ πιθανόν να κριθεί οτι πρόκειται για πλημμέλημα», είπε ο Γιώργος Δάκουρας, δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην παρουσιαστή έχουν και συνέχεια καθώς άλλες δύο πρώην σύντροφοί του τον έχουν καταγγείλει για διαρροή “ροζ” βίντεο σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Καταγγελίες που οδήγησαν στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.

«Επειδή υπάρχουν και οι υπόλοιπές καταγγελίες οι οποιες έχουν ασκηθει σε βαθμό κακουργήματος, υπάρχει ο κίνδυνος να ήταν αντιφατικές οι αποφάσεις. Για το ίδιο θεμα θα εχει δικαστει σε βαθμό πλημμελήματος με αποτέλεσμα όταν θα γίνει το κακούργημα να το προβάλει ως ισχυρισμό η ως ένσταση οτι δεν μπορει να δικαστεί για κακούργημα», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του θύματος.

Υστερα από την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα, η πρώτη υπόθεση οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί κι εφόσον κάνει δεκτή την έφεση θα τη δικάσει εκ νέου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/02/2022