Ελλάδα

Λύτρας: Ο εντολέας μου έδωσε το δρεπάνι σε άλλον κατηγορούμενο

09.02.2022 | 17:12 Eνσωμάτωση

Δέκα άτομα έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη και για τον ενδέκατο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι φερόμενοι ως δράστες θα απολογηθούν τμηματικά στην ανακρίτρια με τους δύο πρώτους να έχουν ξεκινήσει σήμερα τις καταθέσεις τους.

Και οι δέκα κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αναμένεται να αποδειχθεί ο ρόλος του καθένα στη δολοφονική επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό, την υπεράσπιση του ενός από τους συλληφθέντες, του 21χρονου ημεδαπού που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και να σκότωσε τον Άλκη, ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο γνωστός δικηγόρος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, τόνισε ότι και η μητέρα του φερόμενου δράστη, έχει πέσει από τα σύννεφα.

«Βλέπω μια μάνα η οποία έχει πέσει από τα σύννεφα όταν ακούει για το παιδί της αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να γεννήθηκε δολοφόνος».

«Έδωσε το δρεπάνι σε άλλον. Θα τον κατονομάσει»

Το κρίσιμο ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι ο 21χρονος, όπως είπε ο ίδιος στον συνήγορό του, ναι μεν ήταν αυτός που κατέβασε το δρεπάνι από το αμάξι, ωστόσο στη συνέχεια το έδωσε σε άλλον εμπλεκόμενο στο φονικό.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται δηλαδή ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε τον άτυχο 19χρονο.

«Πράγματι το δρεπάνι το έβγαλε αυτός από το αυτοκίνητο, στη συνέχεια όμως το πήρε κάποιος που θα κατονομάσει στην ανακρίτρια ο πελάτης μου ποιος είναι, και στη συνέχεια αυτός είναι που χτύπησε με το δρεπάνι στο παιδί».

Όπως σημείωσε ο γνωστός δικηγόρος:

«Μέλημά μου είναι να βοηθήσουμε τις δικαστικές Αρχές να τιμωρηθεί ο κάθε ένας από τους κατηγορουμένους για αυτό που έχει κάνει. Αν ο εντολέας μου είναι αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού, να τιμωρηθεί με τη βαρύτερη των ποινών. Όλοι κάτι έχουν κάνει, είναι δεδομένο».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/02/2022