Πολιτική

Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Σαρτζετάκη

07.02.2022 | 20:43 Eνσωμάτωση

Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύτηκε σήμερα στο πρώτο νεκροταφείο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Τον εμβληματικό δικαστή αποχαιρέτισαν πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου να τον χαρακτηρίζει "υπόδειγμα και σύμβολο δικαστικού λειτουργού".

Είναι το ύστατο χαίρε στον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη.

Με τιμές αρχηγού κράτους ως «ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον λαό, στην πατρίδα και στο έθνος» οδηγείται στην τελευταία του κατοικία.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και του δικαστικού σώματος έδωσαν το παρόν στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, εκφράζοντας τα βαθιά συλληπητήρια στη σύζυγο, την κόρη και σε όλους τους οικείους του εκλιπόντος.

Η ιστορία αγκαλιάζει τον «αδέκαστο δικαστή» που βασανίστηκε από τη Χούντα, πληρώνοντας έτσι την ακεραιότητά του ως ανακριτής το 1963 στην υπόθεση Λαμπράκη. Τον άνθρωπο που βρέθηκε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα άπό το 1985 έως το 1990 σε μία περίοδο με πολύ έντονο πολιτικό σκηνικό.

«Τέκνο της Μακεδονίας, με καταγωγή κρητική, άνθρωπος της ευθύνης, της νομιμότητας και της αλήθειας, αποτέλεσε διαχρονικό υπόδειγμα και σύμβολο δικαστικού λειτουργού», ήταν ο αποχαιρετισμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 92 ετών

Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/02/2022