Ελλάδα

Μαχαίρωσαν 18χρονο μέρα μεσημέρι για να του αρπάξουν μια αλυσίδα

04.02.2022 | 20:15 Eνσωμάτωση

Μέρα - μεσημέρι ένα 18χρονο παιδί είδε κατάματα τον εφιάλτη της τυφλής βίας. Τα πρόσωπα που περικύκλωσαν τον νεαρό, έξω από τον σταθμό του Αγίου Ελευθερίου, στα Πατήσια, τον μαχαίρωσαν για να αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε.

Βγήκε από σταθμό Άγιος Ελευθέριος και περπατούσε προς το σπίτι του. Μία απόσταση πέντε λεπτών μέρα μεσημέρι στις 14:30, μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον 18χρονο Αλέξανδρο. Τον περικύκλωσαν και τον μαχαίρωσαν για να του πάρουν μια αλυσίδα.

«Μου είπε βγάλε την αλυσίδα που φοράς και έβγαλε το μαχαίρι και μου το ακούμπησε στη κοιλιά. Οι δύο άλλοι άνδρες έκατσαν από πίσω μου. Μου έβαλαν σε έναν κύκλο. Δεν μπορούσα ούτε να φύγω ούτε να κάνω τίποτα. Είχα τρομοκρατηθεί. Είχα πάθε σοκ», σημείωσε ο νεαρός.

«Όταν μου είχε ρίξει τη μαχαιριά και μου είχε πάρει την αλυσίδα φορούσα δύο φούτερ… Αυτά τα δύο φούτερ εμένα με σώσανε και δεν ήταν το τραύμα μου τόσο πολύ μέσα. Εγώ είχα λιποθυμήσει και είχα βγάλει πολύ αίμα», συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του έντρομος τον πηγαίνει στο νοσοκομείο ένα περιπολικό που συναντούν στην πορεία τους, τους ανοίγει τον δρόμο.

«Όταν είχα φτάσει στο νοσοκομείο είχαν πέσει πάρα πολλοί γιατροί πάνω μου και μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Είδαν ότι το τραύμα μου δεν είναι βαθύ αλλά φοβήθηκαν για εσωτερική αιμορραγία και με πήγαν αμέσως για αξονική» πρόσθεσε ο 18χρονος.

Ο Αλέξανδρος έκανε και ένα βίντεο για να συμβουλέψει τα παιδιά στην ηλικία του να προσέχουν.  «Ήταν μεγάλης αξίας. Κειμήλιο της γιαγιάς μου. Δεν με πείραξε που μου πήραν την αλυσίδα, ευχαριστώ τον Θεό που είμαι εδώ» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξανδρος έδωσε την περιγραφή στην αστυνομία, τρεις άντρες περίπου στα 25 που μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Ελπίζει να εντοπιστούν, αφού επίθεση μέρα μεσημέρι στα πατησιά δέχθηκε μαζί με τον αδερφό του και τον προηγούμενο μήνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/02/2022