Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με γκαζάκια σε σπίτια εμπλεκόμενων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης

31.01.2022 | 13:07 Eνσωμάτωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του καταγγελόμενου βιασμού της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί εξερράγησαν γκαζάκια στα γραφεία του δικηγόρου που φέρεται να είχε λογομαχήσει με την 24χρονη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ στην ίδια πολυκατοικία μένει και ο μετρ που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι.

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε νωρίς το πρωί στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο συνηγόρου που είχε αναλάβει την υπεράσπιση ατόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης Γεωργίας.

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω στοχοποιηθεί, ανελέητος πόλεμος λάσπης», δήλωσε ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Η 24χρονη Γεωργία έχει καταγγείλει το δικηγόρο ότι της επιτέθηκε φραστικά στο αστυνομικό τμήμα όταν πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της με αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις

Στην ίδια οικοδομή, η οποία βρίσκεται στην οδό Εγνατίας, μένει και ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού, συγκεκριμένα το άτομο που κάλεσε την 24χρονη στο πάρτι.

Στο μεταξύ αναμένεται η παράδοση του πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στην 24χρονη στην ανακρίτρια.

Οι πρώτες αναλύσεις έχουν ολοκληρωθεί από το εργαστήριο της ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκτιμάται ότι θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης επικοινώνησε με το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ενημέρωσε πως τα αποτελέσματα από τα ούρα της 24χρονης θα αποσταλούν μέσω email τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Οι Ελβετοί ενημέρωσαν πως τα αποτελέσματα δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμα μέχρι την Παρασκευή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το δείγμα της 24χρονης αξιολογούνταν ενδελεχώς από άτομα του εργαστηρίου μέχρι να φθάσουν στον διευθυντή, ο οποίος θα τα υπογράψει και θα τα αποστείλει.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όταν φτάσουν τα αποτελέσματα στο εργαστήριο του ΑΠΘ, θα παραδοθεί και στις αρμόδιες Αρχές η τελική έκθεση με τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν «φως» στα όσα έγιναν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Οι πρώτες αναλύσεις έχουν ολοκληρωθεί από το εργαστήριο της ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα.

Τι αναζητούν οι Ελβετοί

Στη Βέρνη είχαν σταλεί δείγματα ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης, αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολικών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Κατά την ίδια πηγή, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, είναι άγνωστης δομής.

Όμως, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκεκριμένη τεχνολογία και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/01/2022