Ελλάδα

Τι ποσά μπορούν να διεκδικήσουν όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

30.01.2022 | 06:46 Eνσωμάτωση

Ετοιμάζεται κύμα αγωγών κατά της Αττικής Οδού μετά το φιάσκο της Δευτέρας, με τους ταλαιπωρημένους οδηγούς να διεκδικούν μεγάλα ποσά ως αποζημίωση. Ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, έκανε την παρατήρηση πως πολλοί είναι οι δικηγόροι που υπόσχονται εξωφρενικά ποσά αποζημίωσης, με τον ίδιο να θεωρεί πως το ποσό έως 30.000 ευρώ είναι ένα αποδεκτό ποσό.

«Δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από συανδέλφους που τάζουν λαγούς και πετραχείλια χωρίς αν υπάρχει το παραμικρό υπόβαθρο», είπε αρχικά ο κ. Γλύκας.

«Ερχόμαστε και λέμε το εξής: Εάν δεν υπάρχει άμεση βλάβη, δηλαδή πρωτοφανής ταλαιπωρία, εάν έβγαλε σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να επιδεινώθηκε κάποιο υποκείμενο νόσημα, τα ποσά δεν πρόκειται να κινηθούν σε εξαψήφια και πενταψήφια νούμερα. Άκουσα χθες ότι τα ποσά μπορούν να γίνουν σε όσα θέλει ο καθένας. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο αιτήματος, αλλά όχι επιδίκασης. Τα 10.000 ευρώ είναι ένα ποσό που μπορεί να εκπροσωπήσει κανείς. Τα 10ο.000 και 50.000 ευρώ είναι εξωφρενικά ποσά, δεν πρόκειται να γίνει».

«Τα ποσά από 15.000 έως 30.000 ευρώ μπορούν ευπρόσωπα να τα διεκδικήσουν, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης θα πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα τα λάβει. Άλλα η διεκδίκηση, άλλο η ικανοποίηση», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 30/01/2022