Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Παραμένουν τα προβλήματα σε γειτονιές των βορείων προαστίων – Βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα για να ανοίξουν το δρόμο

28.01.2022 | 06:27 Eνσωμάτωση

Τεράστια είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα, ενώ ακόμα και σήμερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε πολλά σημεία στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Πεντέλη, όπου βρέθηκε νωρίς το πρωί σήμερα η κάμερα του MEGA.

Αν και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί, το χιόνι παραμένει στα στενά, και οι δρόμοι έχουν πιάσει πάγο και είναι απροσπέλαστοι, με την ταλαιπωρία των κατοίκων να μην έχει τελειωμό.

Βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα για να ανοίξουν το δρόμο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Στον πάγο» στο Χαλάνδρι

Την ίδια ώρα τεράστια παραμένουν τα προβλήματα και στο Χαλάνδρι, όπου πολλά στενά παραμένουν αδιάβατα.

Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και στο Χαλάνδρι έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα το χιόνι να συγκεντρώνεται στα πεζοδρόμια.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/01/2022