Ελλάδα

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη & Αττικής Οδού για το φιάσκο

28.01.2022 | 20:18 Eνσωμάτωση

Στον απόηχο των αντιδράσεων για το απόλυτο μπάχαλο που επικράτησε στην Αττική Οδό, η εταιρία εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιείται των ευθυνών της, τις οποίες επιρρίπτει στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Η Αττική Οδός τα έπραξε όλα καλώς: Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η εταιρεία χωρίς να αναγνωρίζει ούτε ένα λάθος, ούτε μία παράλειψη παρά τα όσα δραματικά συνέβησαν στον κατά τα άλλα υπερσύγχρονο και πανάκριβο αυτοκινητόδρομο.

Έλιωναν το χιόνι για να πιουν τα χάπια τους

Τέσσερις ημέρες μετά από το χάος η Αττική Οδός με ένα μακροσκελέστατο δελτίο Τύπου – επιχειρεί να πετάξει από επάνω της όλες τις ευθύνες δείχνοντας την Πολιτική Προστασία: Υποστηρίζει ότι στις δυο συσκέψεις που έγιναν στις 21 και 23 Ιανουάριου αιτήθηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρεών οχημάτων την Δευτέρα όμως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης το αρνήθηκε.

Ωστόσο με δική του ανακοίνωση το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης διαψεύδει την Αττική Οδό λέγοντας πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από την διαχειρίστρια εταιρεία του δρόμου.

«Κάποια στιγμή με έπιασε πανικός και ευτυχώς έχω τα χάπια μου κοντά. Mε τι όμως να τα πιώ; Παίρνω λίγο λίγο, βγάζω το χέρι μου περνώ λίγο. Που να πάει κάτω με λίγο; Το χάπι. Παίρνω μια χούφτα μεγάλη και την βάζω μέσα. Αχ από εκείνη την ώρα «είδα τον Θεό με τα άστρα». Το κατάπια βέβαια το χάπι με τη μόνη διαφορά ότι με πιάσανε όλα μου τα δόντια. Να μην μπορώ να σταθώ πουθενά», δήλωσε στο MEGA εγκλωβισμένος οδηγός.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκοταν στο κέντρο επιχειρήσεων της Αττικής Οδού έχοντας πλήρη εικόνα των προβλημάτων που προκάλεσε η συγκέντρωση των βαρέων οχημάτων και αποφάσισε να κλείσει τον αυτοκινητόδρομο στις 14:00 όμως δεν μπορούσε να το υποστηρίξει καθώς δε διέθετε τον απαραίτητο αριθμό οχημάτων και ένστολων.

Έτσι, ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός με αποτέλεσμα στις 14.55, από την είσοδο 17 της Κάντζας, οχήματα έμπαιναν κανονικά στον δρόμο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης τονίζει πως η εταιρεία σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν εγγυήθηκε ότι θα μπορέσει διαχειριστεί το φαινόμενο αντιμετωπίζοντας οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μπαράζ τηλεφωνημάτων

Στην ίδια ανακοίνωση η Αττικής Οδός σχολιάζει επίσης πως η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρεών οχημάτων ήταν απαραίτητη για την προστασία των οδηγών που βρισκόταν στο δρόμο.

Ωστόσο από τις 10:28 το πρωί της Δευτέρας που εστάλη το μήνυμα από το 112 για τις μετακινήσεις και ενώ το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού είχε ήδη επιβαρυνθεί πολύ και ήταν εξαιρετικά ολισθηρό στις τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικές επικοινωνίες υπουργείου και αρμοδίων του αυτοκινητόδρομου συνεχώς δινονταν οι διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως ήδη οι οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι στην χιονοθύελλα με τον Γολγοθά τους να έχει μόλις ξεκινήσει.

Υπολογίζεται ότι τα εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική Οδό ξεπέρασαν τις 2.000.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/01/2022