Ελλάδα

Κακοκαιρία: Εικόνες ντροπής με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για πάνω από 48 ώρες

26.01.2022 | 19:56 Eνσωμάτωση

Με ένα «συγγνώμη» προς τον κόσμο ξεκίνησε σήμερα την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τα όσα απίστευτα και τριτοκοσμικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Για τρίτο εικοσιτετράωρο φτυαρίζουν το χιόνι, που τώρα έγινε πάγος, για να ξεθάψουν τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό.

Τρίτη μέρα ταλαιπωρίας, για οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων, που οργισμένοι περιγράφουν όσα έζησαν.

«Μπήκα Αττική οδό πλήρωσα Αττική οδό και στο τέλος έμεινα στη Μαραθώνιος. Χωρίς κανένας να έρθει να βοηθήσει. Δώδεκα η ώρα μας είπαν να παρατήσουμε τα αυτοκίνητα, μας είπαν θα μας πάνε σταθμό Λαρίσης. Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο σαν τα σκυλιά. Μας έδωσαν ένα voucher να πάρουμε εάν τοστ κι έναν καφέ», ανέφερε ένας πολίτης.

Με ιδιωτικούς γερανούς απομακρύνονται οχήματα που έχουν μείνει στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και οι οδηγοί θα ειδοποιηθούν να τα παραλάβουν.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του MEGA, ήταν τέτοια η σύγχυση των αρμοδίων της Αττικής Οδού, που άφηναν τα αυτοκίνητα να μπουν στον αυτοκινητόδρομο αλλά δεν τα άφηναν να βγουν!

Τους «απαγόρευαν» να σωθούν

Με ένα ανεξήγητο πείσμα εναντίον των εγκλωβισμένων διαχειρίζονταν, ακόμη και την τελευταία στιγμή, την επικίνδυνη κατάσταση, οι αρμόδιοι της Αττικής οδού

«Πήραμε τηλέφωνο την Αττική οδό και μας είπανε ότι είναι παράνομο να αφήσουμε το αυτοκίνητό και να φύγουμε», ανέφερε ένας οδηγός.

«Η εταιρεία δεν σήκωναν καν τηλέφωνα. Ήμουν μιάμιση ώρα με το χειρόφρενο. Προσπαθούσα από το ραδιόφωνο να ενημερωθώ. Μέχρι τις 4 η ώρα δεν λέγανε τίποτα. Ό,τι κάναμε μόνοι μας. Όσοι μπορέσαν και φύγανε γλυτώσανε», δήλωσε ένας άλλος οδηγός.

«Συγγνώμη»

Συγγνώμη από τους πολίτες ζήτησε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ζητήσω ειλικρινή συγνώμη από τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική οδό», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα οι οδηγοί περιγράφουν την έλλειψη ενημέρωσης και συντονισμού που έβαλε τους ίδιους και τους συνεπιβάτες τους σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί με φτυάρια προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα από το χιόνι για να τα παραλάβουν οι οδηγοί τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από τις 5 το απόγευμα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και χωρίς καταβολή διοδίων τα τμήματα:

– Από Κατεχάκη προς Αεροδρόμιο (Περιφερειακή Υμηττού)

– Από Κηφισιάς έως Ελευσίνα και

– Από Ελευσίνα έως Κηφισίας

Στα υπόλοιπα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, στρατός, πυροσβέστες αστυνομικοί και οδηγοί συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον πάγο για να απεγκλωβίσουν τα εκατοντάδες οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/01/2022